Avatar: James Cameron už ví, o čem bude čtyřka

Avatar: James Cameron už ví, o čem bude čtyřka | Fandíme filmu
Kdy konečně příštího Avatara uvidíme? A jak probíhají přípravy? AKTUALIZOVÁNO: Hned po Avatarech by se měl Cameron pustit do Battle Angel!

AKTUALIZACE: V čerstvém interview producent Jon Landau Cameronovy fanoušky ubezpečil, že Cameron na Pandoře nezůstane navěky. Jakmile dokončí Avatara 2 a 3, pustí se konečně do slibovaného drsného postapokalyptického sci-fi Battle Angel. Landau se dokonce domnívá, že bychom snímek mohli vidět už v roce 2017! To je v případě perfekcionisty Camerona až příliš optimistický termín, ale je příjemné z Jimova tábora slyšet, že se snímku v dohledné době opravdu dočkáme. Blíže se můžete s Battle Angel seznámit ve starší novince

James Cameron se nedávno opět nechal slyšet, že Avatara 2 uvidíme nejdřív v roce 2015 a producent Jon Landau znovu upozornil, že filmaři odmítají cokoliv uspěchat. Což je dobře, ale fanoušky to asi příliš nepotěší. Nicméně premiéra v roce 2015 neznamená, že by se na pokračování zatím nepracovalo. Ba naopak. James Cameron doma v Kalifornii intenzivně pracuje na scénáři, v Cameronově studiu na Manhattan Beach (v Los Angeles) probíhají blíže nespecifikované přípravy a novozélandská Weta vyvíjí nové technologie, jež by měly filmařům dále ulehčit jejich technologicky orientovanou práci. Vyvíjí se nový software pro ještě věrnější zobrazení obličejové mimiky, ve spolupráci s firmou Autodesk a Cameronovou firmou Lightstorm Entertainment pak probíhá vývoj nástrojů pro jednodušší práci ve virtuálním prostředí – tak, aby mohli filmaři při natáčení před zeleným pozadím okamžitě vidět, jak bude výsledná scéna vypadat. Cameron počítá s tím, že v Los Angeles bude do podzimu psát scénář, a pak se minimálně na další půlrok s celou rodinou přestěhuje přímo na Nový Zéland, kde si patnáct minut od Jacksonových studií koupil rezidenci. Momentálně je totiž plán takový, že většina filmu se natočí u Jacksona, performance capturing se udělá u Camerona v Kalifornii a digitální triky udělá opět novozélandská Weta. Cameron na Zélandu natáčel už část prvního Avatara a zemi si oblíbil už v době, kdy se tu před lety připravoval na expedici do Antarktidy.

O ději druhého a třetího dílu, které chce Cameron točit najednou, pořád nevíme ani zbla, nicméně nedávno se železný Jim reportérům MTV svěřil, že už ví, o čem bude čtyřka. Dvojka a trojka uzavřou společně s jedničkou úplný tematický oblouk, a tak už podle Jamese půjde jít jedině do minulosti. Čtyřka by se tak měla odehrávat 35 let před událostmi prvního filmu, tedy v době, kdy lidé poprvé přistáli na Pandoře, začali ji osidlovat a dostali se do prvních sporů s domorodými Na'vii. V tomhle příběhu by dost možná také bylo místo pro Sigourney Weaver, o jejímž návratu do série se pořád mluví. Příznivci příběhů z Pandory tyhle zprávy jistě těší, nicméně celé to cestování do minulosti malinko zavání Hvězdnými válkami, tak snad se to megalomanství Cameronovi nevymkne z rukou.  

Zdroje: MTV, New York Times,Variety, Collider

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu