Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku

Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Will Smith v modré podobě už nevypadá tak otřesně jako dřív, ale co ten zbytek?

Když tu byl předchozí trailer na Aladina, tak se řešilo především to, že modrý džin v podání Willa Smithe vypadá hrozně. Dobrá zpráva je, že trikaři od minule na postavě hodně zapracovali a její současná podoba se už daleko víc blíží dnešním filmovým standardům, než několik let starým videohrám. No jo, jenže co ten zbytek? Kamkoliv se Aladin vrtne, obklopují jej buď digitální scenérie anebo kulisy, které jako kulisy už na první pohled vypadají. Prakticky žádná scéna nemá hloubku, plasticitu. Tedy až na momenty, kdy se objeví nějaký digitální objekt, který nepřirozeně máchá směrem ke kameře, asi aby při 3D projekcích měli diváci před čím uhýbat.

Ze skutečného pojetí zatím bylo při rychlém trailerovém stříhání odhaleno jen naprosté minimum, takže kdo ví, třeba bude příběh nakonec patřičně zábavný a dobrodružný. Prozatím však vidíme jen kusé útržky, které mají prodávat hlavně vizuál. Zjevné je, že nás čeká klasické vyprávění o zlodějíčkovi, princezně, zlém vezírovi a kouzelné lampě, takže po stránce zápletky nic nového pod sluncem. V aktuálním kusém seznámení se obtížně hodnotí postavy, nicméně hrdinův představitel Mena Massoud na mě osobně prozatím působí spíš jako model než jako šarmantní herec, jehož pozvání na dobrodružnou výpravu nelze odolat. Naomi Scott v roli Jasmíny je podstatně charismatičtější, ale většinu traileru stráví zpěvem prefabrikátové muzikálové písničky. Will Smith hlavně třeští a dělá ramena, takže opět těžko soudit, jak jeho džin bude působit na delších úsecích.

Suma sumárum celý snímek stále působí neskutečně uměle, jako zakázková objednávka, která má nalákat rodiče na nostalgii a hyperaktivní děti na videoherní gejzír barev. Je co chválit? Možná tak interakce džina s Aladinem v komorních momentech, kdy si snímek dělá legraci z toho, že mít tři přání není žádná legrace.

Ale dost mého kritizování. Co na trailer říkáte vy? Přesvědčil vás? Nebo film zatím vnímáte podobně černě?

Na začátku galerie najdete nový plakát.

Snímek se inspiroval Pohádkami tisíce a jedné noci a animovaným Disneyho muzikálem. Odehrává se na Blízkém východě a jeho hrdinou je Aladin, prostý chlapec z ulice, který sní o lepším postavení a lásce princezny Jasmíny. Ke štěstí mu pomohou létající koberec i džin z lampy, který dovede plnit vyslovená přání. Scénář napsal John August, režíruje Guy Ritchie, v hlavních rolích hrají Mena Massoud, Naomi Scott, Will Smith, Numan Acar, Marwan Enzari, Nasim Pderad a Nevar Negahban. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 23. 5. 2019.

Galerie: 13

Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu Aladin: Nový trailer představuje hrdinu, džina a muzikálovou stránku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest