Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady

Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Chystá se na nás další fantasy série pro mladé čtenáře.

Teenagerovské fantasy jsou žádány vždy. Harry Potter už je ale více než rok pryč, Twilight sága nám zanedlouho také naposledy zamává a pokud někdo vzhlížel k Hunger Games, brzy poznal, že i přes kvalitu a zasloužený úspěch míří odlišným žánrovým směrem. Stále je tu ještě Percy Jackson, jehož pokračování se na nás přiřítí příští léto, ale těžko říct, jestli právě Moře nestvůr je takový žánrový přírůstek, jakého se někdo z nás nemůže dočkat. Možná se ale mezitím rodí série nová, která by mohla diváků nalákat mnohem více.

Ta série se jmenuje Mortal Instruments (v českém překladu Nástroje smrti) a je to knižní sága, kterou má na svědomí Cassandra Clare. Původně mělo jít o trilogii, ale nakonec bude knih šest (poslední by měla vyjít v roce 2014). Autorka svět Mortal Instruments ještě obohatila o několik prequelů z viktoriánské éry a chystá i kratší sequely z budoucnosti, ale kvůli tomu tady dnes nejsme. Nás v tuto chvíli zajímá hlavně to, že příští rok touto dobou možná budou houfy diváků mířit do kina na adaptaci prvního dílu s názvem Město z kostí (City of Bones).

Ten vypráví o patnáctileté Clary, zdánlivě obyčejné dívce, která žije se svou matkou Jocelyn, sleduje anime a nejčastěji tráví čas s nejlepším kamarádem Simonem. Její život se nenávratně změní ve chvíli, kdy v nočním klubu potká trojici lovců stínů – bojovníků proti tvorům podsvěta (démonům, upírům a podobně příjemným stvořením). Sourozenecká dvojice Alec a Isabella a charizmatický Jace jsou ale ze setkání s Clary poněkud překvapeni, protože obyčejní smrtelníci lovce ani démony vidět nemohou. Jako by to nestačilo, nedlouho po této zkušenosti zmizí Claryina matka a hlavní hrdinka se tak musí s lovci spojit, aby ji našla. Jaká tajemství Jocelyn před svou dcerou skrývala, proč Clary vidí bytosti, které by vidět neměla a jakou roli v jejím životě bude hrát tajemný Pohár smrti, to už se dozvíte ve filmu. Nebo můžete zkusit knihu, která za to (z vlastní zkušenosti) určitě stojí.

Protože mají Nástroje smrti solidní fanouškovskou základnu, odpovídá tomu i kvalitní herecké obsazení vedlejších rolí. Začneme ale samozřejmě od těch hlavních. Jako Clary se představí stále populárnější Lily Collins (Bez dechu a čerstvě Sněhurka ze Singhovy verze), Jace si zahraje Jamie Campbell Bower (Caius z Twilight ságy nebo Artuš ze seriálu Camelot) a Simona pak Robert Sheehan (Nathan z Misfits). Sourozence Aleka a Isabellu si střihnou méně známí herci Kevin Zegers (thriller Frozen nebo Damian v seriálu Gossip Girl) a Jemima West (Borgiové).

A slibované hvězdy? Claryinu matku Jocelyn ztvární Lena Headey (300, Hra o trůny) a jako tajemného mentora lovců stínu Hodge pak uvidíme Jarreda Harrise (profesor Moriarty z druhého Sherlocka Holmese nebo seriál Mad Men). Každá sága ale potřebuje záporáka. Harry Potter měl Voldemorta, v Hunger Games hrozí prezident Snow a ve Městě z kostí je hlavní hrozbou Valentýn Morgenstern. Odhodlaný a vychytralý muž, se kterým má životní linku více či méně spjatou snad každá důležitější postava, si zahraje Jonathan Rhys Meyers (Match Point, Bez soucitu a Jindřich VIII. v Tudorovcích).

Scénář napsaly začínající Jessica Postigo a jedna z hlavních tvůrců seriálu Pretty Little Liars I. Marlene King. Režii měl původně na starosti Scott Charles Stewart (Legie, Kazatel), ale nakonec se jí vzdal, aby se mohl věnovat vlastním projektům. Taktovku po něm převzal Harald Zwart, který na sebe nejvíce upozornil novým Karate Kid.

Natáčení sotva začalo, takže na bližší soudy bude během následujících měsíců času dost a dost. Zatím si můžete prohlédnout první fotky z placu a podělit se s námi o to, jestli máme mezi čtenáři i nějaké fanoušky či fanynky Mortal Instruments.

Zdroje: VH1, Daily Motion, Collider

Galerie: 12

Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu Mortal Instruments: Další "Harry Potter" je tady | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest