Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem

Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Máme očekávat výrazně menší film než byl Aquaman a zábavu pro celou rodinu, kterou ocení i nejmladší diváci.

Zámořští novináři už viděli komiksového Shazama!, který se do našich kin vypraví 3. 4. Zatím zveřejnili svoje první reakce na Twitteru. Tam není prostor na nějaký důkladnější rozbor a málokdy se v rámci twitterové vlny dočkáme nějaké zásadnější kritiky, i kdyby si ji snímek zasloužil. Tuhle skutečnost tedy mějme na paměti, nicméně jinak je třeba říct, že dosavadní reakce snímek vykreslují v hodně lichotivém světle.

Pokud jde o nějaké obecnější informace, tak máme čekat film, který je sice zasazený do širšího světa DCEU, především v rámci různých vtipů na něj odkazuje, ale jestli někdo doufá v nějakou těsnější provázanost, bude zklamaný. Tvůrci měli volnou ruku. Snímek má výrazně menší měřítko než Aquaman a je úplně jiný než Aquaman nebo Wonder Woman.

Očekávat máme film pro celou rodinu, který je jednoznačně vhodný pro děti. Stylově novináři film přirovnávají ke snímkům jako Velký, Sám doma, Goonies nebo Krotitelé duchů. Vliv 80. let je rozhodně cítit. Film se nebere smrtelně vážně, jednoznačně jde o komedii, zároveň se ale nebojí mladší diváky v rozumné míře vystrašit a vystavit je dramatickým okamžikům, podobně jako výše zmíněné snímky.

Nezdá se, že by kdokoliv byl tak odvařený z akce, aby ji potřeboval nějak vypichovat, ale tu a tam se objevují zmínky o tom, že akce zkrátka a dobře není klíčová. Daleko důležitější jsou humor a postavy. Snímek je bláznivý a hravý a prý se mu skvěle daří vystihnout naše okouzlení komiksy a superhrdiny, které je zdůrazněné tím, že hrdiny jsou děti. Samozřejmostí je tak příběh o dospívání a jedním z hlavních poselství je klasické - „s velkou silou přichází velká odpovědnost“.

Prakticky všichni hovoří o tom, že snímek má veliké srdce, které se nebojí mít na dlani. V centru všeho je příběh o rodině, o tom co rodina znamená atd. Hrdina je silný i zranitelný zároveň, film dětem předá pozitivní poselství a je přirozeně inkluzivní, aniž by na to okatě upozorňoval. Obsazení je prý výborné, zvlášť Zachary Levi v hlavní roli a představitelé dětských hrdinů, v čele s Jackem Dylanem Grazerem. Postavy mezi sebou mají skvělou chemii. Dojde i na nějaké ty zvraty, film má příjemnou hudbu ve stylu starého Supermana, trailery neodhalily ty nejlepší scény a na konci titulků je bonusová scéna.

Známé už teď nějaká negativa? Jen několik. Struktura filmu je otřepaná a nenabízí vůbec nic nového, nové je pouze její podání. Záporák (Mark Strong) zřejmě také nijak neoslnil, prakticky se o něm nemluví. V rámci nadsazeného filmu (minimálně podle jednoho novináře) dramatické okamžiky na některé diváky nebudou tak docela fungovat. A pro některé bude film až příliš přehnaný a příliš laciný ve svém humorném, odlehčeném pojetí.

To ale tvrdí zatím jen malé spektrum kritiků, vypadá to, že ti, kteří Shazama! přijali jako snímek pro celou rodinu a pro děti, jsou s výsledkem velice spokojení.

Dole v galerii najdete nejnovější obrázky, přidáváme také pár nových TV spotů:

Všichni v sobě máme superhrdinu, chce to jen trochu magie, aby se dostal ven. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí vykřiknout jediné slovo – SHAZAM! – a mazaný čtrnáctiletý kluk z pěstounské rodiny se díky prastarému čaroději (Djimon Hounsou) mění v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Ve vyrýsovaném božském těle je stále duše malého kluka, a tak Shazam dělá přesně to, co by se superschopnostmi udělal každý teenager: Užije si spoustu zábavy. Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže metat blesky? Nebo snad přeskočit písemku? Shazam testuje meze svých sil s radostnou nezodpovědností dítěte. Avšak svoje síly se bude muset rychle naučit ovládat, aby se mohl postavit silám zla, kontrolovaným doktorem Thaddeusem Sivanou (Mark Strong).

Dále hrají Jack Dylan Grazer, Faithe Herman, Ian Chen, Jovan Armand Cooper Andrews. Režíruje David F. Sandberg, scénář napsal Darren Lemke, datum premiéry v Česku a na Slovensku je stanovené na 4. 4. 2019.

Zdroje: Slashfilm, Collider

Galerie: 12

Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu Shazam!: První zámořské reakce slibují hravou komedii s velkým srdcem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu