Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI

Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Loupež pod taktovkou režiséra filmů Daredevil a Ghost Rider.

Finding Steve McQueen je nový film amerického scénáristy a režiséra Marka Stevena Johnsona. Johnson debutoval rozporuplně přijatým snímkem Simon Birch natočeným podle knihy Johna Irvinga. Mezi jeho další filmy patří například Daredevil s Benem Affleckem či první Ghost Rider s Nicolasem Cagem.

Nenechte se zmást názvem filmu, snímek nemá hlubší spojitost se světoznámým hercem Stevem McQueenem. Hlavní postava jeho jméno používá jen jako alias. Film je inspirovaný skutečným příběhem skupiny lupičů. Ti se v roce 1972 v Ohiu pokusili ukrást třicet miliónů dolarů z tajných rezerv prezidenta Richarda Nixona. Peníze údajně pocházely z nelegálních příspěvků a vydírání. Po loupeži nemají ani zdaleka vyhráno - musejí se totiž vypořádat s jedním z největších pátrání v historii FBI.

Scénář napsali relativně neznámí scenáristé Ken Hixon a Keith Sharon. Hlavních rolí se zhostili Travis Fimmel (známý především jako Ragnar ze seriálu Vikingové a jako Anduin Lothar z filmového Warcraftu), William Fichtner, Rachael Taylor a oscarový herec Forest Whitaker.

Na filmu se pracuje již od roku 2016 a natáčelo se například v Dallasu a Georgii. Američtí diváci si tento připravovaný akční heist film můžou vychutnat na velikém plátně již 15.3. 2019. Česká premiéra bohužel stále není oznámena, stejně tak jako informace o distribuci. Neví se, zda si film budeme moci užít v kinech nebo alespoň na domácích nosičích. Minimálně na kino distribuci bych si přílišné naděje nedělal.

Trailery na mě působí docela genericky a nezajímavě, takže žádné zázraky od filmu neočekávám. Na druhou stranu se může jednat o fajn odpočinkovou jednohubku, která díru do světa sice neudělá, ale ani neurazí. Doufám, že Mark S. Johnson tentokrát přinese do kin něco výrazně lepšího, než byly jeho dvě komiksové adaptace.

Galerie: 7

Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI | Fandíme filmu Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI | Fandíme filmu Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI | Fandíme filmu Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI | Fandíme filmu Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI | Fandíme filmu Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI | Fandíme filmu Finding Steve McQueen: Ragnar z Vikingů má problémy s FBI | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest