Predátor: Mimozemšťana původně hrál Van Damme. Proč se to změnilo?

Predátor: Mimozemšťana původně hrál Van Damme. Proč se to změnilo? | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Van Damme vypráví také o problémech Krvavého sportu nebo o setkání s Vladimírem Putinem.

Možná jste slyšeli o tom, že původně hrál Predátora ve stejnojmenné akční sci-fi Jean-Claude Van Damme. Filmaři chtěli využít jeho pohyblivosti a dát mimozemšťanovi bojový styl v přímém kontrastu s těžkotonážním přístupem Arnolda Schwarzeneggera, Carla Weatherse či Jesseho Ventury v rolí klaďasů. Van Damme byl nicméně vyměněný. Van Damme v aktuálním rozhovoru pro Hollywood Reporter nabídl svoji verzi událostí.

Herec uvádí, že už při výrobě kostýmu se přehříval a špatně se mu dýchalo. Přímo na place to bylo ještě horší. V kostýmu se nedalo už tak skoro hnout a filmaři po něm chtěli, aby byl na chůdách. Zároveň se mu ve finální verzi kostýmu špatně pohybovalo. Přesto po něm filmaři žádali složité pohyby, které JCVD za daných okolností považoval za nebezpečné. Stěžoval si producentovi Joelu Silverovi a ten jej nechal vyměnit… Na titulce můžete vidět Van Damma v zákulisí filmu, když na něm ještě pracoval, dole v galerii uidíte i kostým, který měl vypadat původně dost jinak.

V rozhovoru herec dále uvádí, že jeho průlomový film Krvavý sport málem dopadl katastroficky. Scenárista Sheldon Lettich jej zastihl uprostřed natáčení Kickboxera a prosil jej, aby se vrátil z Thajska do Spojených států, protože film byl příšerný. JCVD uprosil producenta, aby jej nechal film přestříhat. To spolu s Lettichem a střihačem Carlem Kressem také udělali. Producent Menahem Golan chtěl snímek poslat rovnou na video, ale zkusmo novou verzi poslal do jednoho kina. Tam měl snímek pozitivní reakce, následně byl nasazen do široké distribuce a při asi dvoumilionovém rozpočtu v pokladnách utržil 65 milionů. Z Jean-Clauda byla hvězda.

Možná nejdivnější historka z rozhovoru? Herce málem sejmula ochranka ruského prezidenta Putina. Společně si zašli na zápas v boxu bez rukavic. Když si chtěl sáhnout do tašky pro jelení lůj, tak se na něj sesypalo asi dvacet sekuriťáků, protože se domnívali, že sahá po zbrani. Herec nakonec vyvázl bez úhony a tak jej aktuálně můžete vidět ve snímku We Die Young.

Zdroj: THR

Galerie: 4

Predátor: Mimozemšťana původně hrál Van Damme. Proč se to změnilo? | Fandíme filmu Predátor: Mimozemšťana původně hrál Van Damme. Proč se to změnilo? | Fandíme filmu Predátor: Mimozemšťana původně hrál Van Damme. Proč se to změnilo? | Fandíme filmu Predátor: Mimozemšťana původně hrál Van Damme. Proč se to změnilo? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu