Největší dlouhověcí rekordmani komiksových rolí

Největší dlouhověcí rekordmani komiksových rolí | Fandíme filmu
20th Century Fox
Pojďte se podívat i na další rekordmany komiksových rolí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Z provázaného Marvel Cinematic Universe je v tuhle chvíli z hlavních postav služebně nejstarší Iron Man (Robert Downey Jr.), u kterého se předpokládá, že v roce 2019 jeho komiksová dráha skončila. Kariéru superhrdiny tedy zřejmě uzavřel ve svém jedenáctém roce. Začal v Iron Manovi v roce 2008 a končil v Avengers: Endgame v roce 2019. ještě několik měsíců po Endgame se ve Spider-Manovi: Daleko od domova objevil prostřednictvím archivních záběrů. Objevily se také nepotvrzené zvěsti o tom, že by Downey mohl mít cameo v letošní Black Widow. A stoprocentně jasno nemáme ani v tom, zda jej uslyšíme nebo neuslyšíme v příštím roce v animovaném seriálu What If...?, kde jednotlivým postavičkám propůjčuje svoje hlasy celá řada herců z celovečerních filmů. Nicméně - počítala by se taková účast do rekordu?

Downeyho dráhu do velké míry kopíruje Gwyneth Paltrow v roli Pepper Potts, která také v úloze strávila 11 let, avšak jakýkoliv návrat u ní předpokládáme asi ještě méně, než u Roberta.

V roce 2008 se v Iron Manovi objevil poprvé také Tonyho asistent Happy Hogan (Jon Favreau), který naposledy vystupoval v loňském Spider-Manovi: Daleko od domova. Taktéž má tedy za sebou prozatím 11 let služby. Tu by si mohl prodloužit  o další dva, pokud se ukáže i příští rok v dalším chystaném Spider-Manovi. Zatím to vypadá, že se z něj stala pravidelná součást série.

V Iron Manovi se představil dále agent Coulson (Clark Gregg), který se ještě letos naposledy objeví v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D., tak pokud by se seriálová účast počítala, tak má za sebou u Marvelu už rovných 12 let. Pokud ne, tak dorovnává Downeyho a spol., protože se v roce 2019 objevil v Captain Marvel.

Ještě více spekulativní bychom mohli být u Paula Bettanyho, u kterého by šlo kostrbatě argumentovat, že jeho postava Vision, se vyvinula z asistenčního programu J.A.R.V.I.S., který se poprvé objevil právě v Iron Manovi a ukáže se ještě minimálně v sérii WandaVision, která bude mít premiéru letos nebo příští rok.

A samozřejmě nesmíme zapomínat na Nicka Furyho (Samuel L. Jackson). Ten se netváří, že by chtěl končit, takže vůbec není problém, aby se tu a tam někde objevil i v dalších letech. Zatím se naposledy ukázal ve Spider-Manovi: Daleko od domova, takže pokud by se počítalo jeho cameo v Iron Manovi, má v tuhle chvíli za sebou 11 let a někdy v roce 2024 by mohl Jackmana se Stewartem reálně překonat. Kdyby se počítaly jen plnohodnotné role, tak by to bylo v roce 2026, protože poprvé byl v titulcích uvedený v Iron Manovi 2 z roku 2010. Zatím o Jacksonově budoucnosti víme s jistotou pouze to, že jej znovu uslyšíme v roce 2022 v minisérii What If...?

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest