Jakubův žebřík: Nový film slibuje v závěru naprosto jiný zvrat, než v originále

Jakubův žebřík: Nový film slibuje v závěru naprosto jiný zvrat, než v originále | Fandíme filmu
Alespoň to tvrdí scenárista aktuálního hororu Potomek.

Nová verze psychologického thrilleru Jakubova žebříku byla natočena v tichosti a teď v únoru měla mít premiéru. Filmu bychom se tento rok měli ale přece jen dočkat, ale co od něj můžeme čekat? To prozradil scenárista Jeff Bruhl, který má na svědomí právě promítaného Potomka

V centru dění budou dva bratři (to už víme z dřívějška), flashbacky nebudou z války ve Vietnamu jako tomu bylo v původním snímku, ale ze Středního východu. Tim Robbins se v roli bývalého vojáka Jacoba Singera pokouší po válečné zkušenosti začlenit zpět do normálního života a na tom si originál podle Buhlera hodně zakládá. Ve svém městě a v rodině se hlavní postava cítí jako cizinec a to byl jeden z důležitých cílů, aby tenhle pocit filmaři přenesli i do nového filmu. Dále Buhler tvrdí, že přišli s naprosto hustým závěrečným zvratem, který se liší od toho z roku 1990, ale má se nést ve stejném duchu.

Součástí původního filmu byly také scény se strašidelnými halucinacemi. Ty nebudou chybět ani tady a ve většině případů se pokoušeli tvůrci přijít s vlastními nápady a pokud možno také využívat praktické efekty. Film nemá být kopírkou originálu, ale má v sobě nést stejná témata a proto jej Buhler vidí spíš jako jeho odraz než remake.  

Nový Jakubův žebřík režíroval David M. Rosenthal, jehož díla se pohybují na hranici šedého průměru (Dokonalý muž, Jednou ranou), takže můžeme jenom doufat, že tady ze sebe vydoloval lepší výkon. Na scénáři se ještě podílela Sarah Thorpe. V hlavních rolích se představí Michael Ealy (Underworld: Probuzení) a Jesse Williams (seriál Chirurgové). Dále hrají Karla Souza, Nicole Beharie, Guy Burnet nebo Joseph Sikora.

Níže si můžete přehrát vystřiženou scénu, ve které můžete zakusit atmosféru původního snímku.

Zdroj: Rue Morgue

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu