Duna Denise Villeneuvea má datum premiéry

Duna Denise Villeneuvea má datum premiéry | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Po odhalení širokého seznamu herců, si můžou fanoušci tučně do kalendáře poznamenat den premiéry. 

Jestli sledujete novinky kolem nové Duny, určitě budete souhlasit s tím, že se to v ní bude hemžit vskutku působivou plejádou herců. Kdy ale všechny ty tváře budou k vidění na filmovém plátně? Teď už to konečně víme. Duna vstoupí do amerických kin 20. 11. 2020 (u nás zase můžeme počítat o den dříve). Ve stejný den mají mít premiéru i Fantastická zvířata 3, ale po ne moc dobře přijaté dvojce, si má další film ze světa Harryho Pottera dát s přípravami načas, aby mu byla věnována dostatečná péče. Takže pokračování Zvířat by mohlo dorazit později a nechat Duně volné pole. 

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin a Javier Bardem.

Zdroj: Variety

Galerie: 6

Duna Denise Villeneuvea má datum premiéry | Fandíme filmu Duna Denise Villeneuvea má datum premiéry | Fandíme filmu Duna Denise Villeneuvea má datum premiéry | Fandíme filmu Duna Denise Villeneuvea má datum premiéry | Fandíme filmu Duna Denise Villeneuvea má datum premiéry | Fandíme filmu Duna Denise Villeneuvea má datum premiéry | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu