X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku

X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
A kterého známého režiséra se snažil Channing Tatum zlákat ke Gambitovi, aby projekt zachránil.

Producentka Laurel Shuler Donner byla dlouhá léta jednou z hlavních osobností zodpovědných za sérii X-Men. Aktuálně už je smířená s tím, že v dohledné době předá otěže Kevinu Feigemu z Marvelu, pod který filmová práva na X-Men postavy přejdou v momentě, kdy společnost Disney dokončí koupi konkurenčního studia Fox (podle posledních odhadů by mohlo k definitivnímu sloučení obou společností dojít v červnu letošního roku).

Producentka uvádí, že původně ji ke značně přilákaly především komplikovaná osobnost Wolverina a množství výrazných ženských postav, jaké bylo do té doby v akčních velkofilmech nevídané. Právě to v ní také vyvolalo chuť připravit dámský X-Men film, nebo chcete-li X-Women. Snímek v žádném případě neměl být úplně bez mužů, jen dámy zkrátka a dobře měly být v popředí. Většina X-Men filmů se neustále točí především kolem vztahu Magneta a Profesora X a to se podle producentky musí jednoho dne okoukat. Příjemnou změnou mohl být právě film s ženskými hrdinkami v popředí.

Jenže k němu nikdy nedošlo, protože studio Fox dlouhá léta nemělo v ženské filmy důvěru. V Hollywoodu panoval zažitý stereotyp, že na velkofilmy s ženskými hrdinkami by nikdo nepřišel. Úspěšné snímky jako Tomb Raider byly vnímané jako anomálie. Teprve v současnosti společně se snímky jako Wonder Woman či Captain Marvel se karta začíná obracet. Ostatně i za jiné odvážné projekty museli tvůrci dlouho bojovat. Dobře hodnocené samostatné filmy s Wolverinem (The Wolverine, Logan) dostaly zelenou teprve v momentě, když tvůrci přistoupili na to, že natočí Wolverinův origin, hojně ovlivněný nařízeními z vedení studia. A Deadpool měl cestu na plátna ještě trnitější.

Donner byla také hlasitou zastánkyní samostatného filmu s mutantem Gambitem, ve kterém by hrál hlavní roli Channing Tatum. Ten po snímku také hodně toužil, nicméně nikdy se nepodařilo skloubit vizi přizvaných režisérů, producentů a studia. Režiséři se u projektu střídali jak na běžícím pásu a nakonec byl podle neoficiálních informací Tatum už tak zoufalý, že chtěl film režírovat sám. Nebo přesněji řečeno, Tatum se pokoušel přesvědčit ke spolupráci svého přítele Stevena Soderbergha, se kterým natočil Zkrat, Bez kalhot, Vedlejší účinky a Loganovy parťáky. Soderberg však vždycky přítele odmítl s tím, že komiksovky nejsou jeho šálek čaje. Proto se Tatum snažil o to, aby film mohl režírovat společně s Reidem Carolinem, svým produkčním parťákem, se kterým natočil velkou část svých filmů z posledních let, a který napsal scénář pro oba díly Bez kalhot a právě pro Gambita. Vše však nasvědčuje tomu, že snaha nevyšla a bude záležet jen a jen na Disneym/Marvelu, jestli v dohledné budoucnosti bude mít chuť s Gambitem cokoliv podniknout a jestli případně bude chtít k projektu Tatuma s Carolinem přizvat.

V galerii si můžete zavzpomínat na řadu mutantek, které se v průběhu let v sérii X-Men objevily.

Zdroje: The Playlist, II, Decider,

Galerie: 12

X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu X-Women: Producentka X-Menů neúspěšně usilovala o dámskou týmovku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest