Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický

Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Režisér Avatara si přátelsky šťouchl do Aquamana. Co nám jeho názory napovídají o Avatarovi 2?

James Cameron propaguje Alitu: Bojového anděla a novináři se jej při té příležitosti ptají na pokračování Avatara či na nového Terminátora. Konečně však byl dotázán také na Aquamana. Cameron na tohle téma přitom rozhodně má co říct. Nejen, že v seriálu Entourage natočil s Aquamanem fiktivní film (tenkrát za první víkend utržil parádních 116 milionů dolarů), ale také je známý svým hlubinným potápěním a v Avatarovi 2 se velké pasáže filmu budou odehrávat pod vodou. Avatar 2 tak v tomhle směru bude s Aquamanem jistě hojně porovnávaný a z režisérova vyjádření si můžeme udělat jistou vzdálenou představu toho, v čem se oba snímky budou lišit.

O Aquamanovi Cameron řekl, že je to zábavný film, ale on by jej nikdy natočit nemohl, protože na jeho vkus je až moc odtržený od reality a je až příliš snový. Postavy si jen tak sviští pod hladinou, jako by se odrážely silou myšlenky. To Cameronovi příliš nesedí, ale chápe, že divák dokáže realitu snímku přijmout. Taky mu úplně neseděl vzhled filmu, protože sám pod vodou strávil tisíce hodin a prostě to tam vypadá jinak. Sám by také kladl větší důraz na environmentální poselství, ale je rád, že tvůrci do filmu dali alespoň těch několik málo scén, které na naše špatné chování k oceánům upozorňují.

Pokud jde o Aquamanovy miliardové tržby, tak Cameron Wanovi pogratuloval, ale zároveň si přátelsky rýpl, že až Aquaman pokoří dvě miliardy nebo se bude blížit ke třem, tak se můžeme bavit.

Co z Jamesova vyjádření můžeme vyčíst o Avatarovi 2? Vizuální podoba podmořského světa se zřejmě bude blížit skutečnosti. Zároveň ale pamatujme, že fauna a flora na Pandoře jsou hodně specifické a dost odlišné od té pozemské, takže výsledek musí být nějaký mix uvěřitelnosti s fantazií. Z realismu by mělo zřejmě vycházet také chování Na'viů pod vodou, tak uvidíme jak nakonec bude zpracované. Připomínáme, že zatímco Aquaman natáčel svoje podvodní scény na souši, Avatar všechny vodní scény točil ve vodní nádrži.

V přiloženém videu a dole v galerii si můžete připomenout Aquamana ze seriálu Entourage.

Zdroje: Yahoo

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický | Fandíme filmu Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický | Fandíme filmu Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický | Fandíme filmu Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický | Fandíme filmu Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický | Fandíme filmu Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický | Fandíme filmu Aquaman je na vkus Jamese Camerona málo realistický | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest