Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení

Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Herci pod vodou cvičili s trenérem českého rekordmana Martina Štěpánka. Štáb se přesouvá na Nový Zéland a všechna pokračování mají být zcela samostatná.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Není to tak dávno, co producent Jon Landau potvrdil, že pokračování Avatara dokončilo natáčení v losangeleských ateliérech. Tam se zaznamenávaly scény vytvořené s pomocí technologie performance capture, kdy herci hrají svoje scény ve speciálních oblecích v holé místnosti a následně se jejich pohyby a mimika přenesou na kompletně virtuální postavy – v tomhle případě modré mimozemšťany zvané Na'viové. V pozdějším rozhovoru producent specifikoval, že performance capture je kompletně hotové pro Avatara 2 a 3 a pro část Avatara 4.

Následovat bude natáčení na Novém Zélandu, kde se na jaře budou točit „hrané“ sekvence. Není zcela jasné, zda se na Zélandu budou točit exteriéry anebo se štáb pouze přesune do tamějších ateliérů. Můžeme odhadovat, že právě na Novém Zélandu se ke štábu připojí Edie Falco (Sestra Jackie, Sopránovi), která byla čerstvě obsazená jako generálka Ardmore, vrchní velitelka sil RDA. RDA (Administrativa pro rozvoj zdrojů) je nevládní organizace, která má monopol na veškerý interplanetární přesun nákladu ve vesmíru. Z prvního filmu ji známe jako jako nenasytnou společnost, která pro zisk neváhá likvidovat obyvatelstvo Pandory. Můžeme tedy předpokládat, že generálka Ardmore bude záporná postava.

Zatím nevíme, zda se postava objeví v jednom nebo více pokračování. Landau o nich nicméně říká, že každé bude možné vidět zcela samostatně, bez znalosti ostatních filmů. Každý Avatar film bude vizuálně a emocionálně silným zážitkem, který by tvůrci neváhali natočit jako samostatný snímek, i kdyby žádná série Avatar neexistovala. Co jednotlivé příběhy spojuje, je svět Pandory, takže tvůrci mají možnost pokaždé rovnou vyprávět další příběh a nemusejí pokaždé znovu divákům vysvětlovat ta nejzákladnější pravidla toho, jak to na měsíci v systému Alpha Centauri funguje. Jedním dechem však Landau říká, že příprava jednotlivých pokračování trvá tak dlouho kvůli tomu, že ještě před natáčením musely být k dokonalosti doladěné jednotlivé scénáře, aby bylo jasné, jakým vývojem si projdou jednotlivé postavy a herci tomu mohli uzpůsobit svoje výkony.

Další kapitola »

Galerie: 7

Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest