Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie

Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Má to však velký háček. Filmaři nemají k dispozici hudební práva.

Hudební filmy zažívají renesanci. Tři roky starý La La Land se porval o Oscary. V roce 2017 navzdory slabým recenzím diváci milovali Hugh Jackmana jako Největšího showmana. Loni snímek Zrodila se hvězda katapultoval Lady Gaga do Hollywoodu a Bohemian Rhapsody doteď okupuje kina a jde o jeden z vůbec nejvýdělečnějších filmů roku. Už letos uvidíme příběh Eltona Johna v Rocketmanovi, kterého zrežíroval Dexter Fletcher, muž který v tichosti dokončil právě Bohemian Rhapsody, po tom, co studio vyhodilo pro nespolehlivost původního režiséra. A režisér Pána Prstenů, Peter Jackson, chystá dokument o kapele The Beatles, ve kterém nabídne dosud nikdy nepublikované záběry, vyčištěné s pomocí speciální technologie, kterou vyvinul pro svůj předchozí dokument o První světové válce.

Tím to ale nekončí. Vzniká film o další hudební legendě, konkrétně o Davidu Bowiem. Snímek se jmenuje Stardust a má pojednávat o Bowieho prvním turné po Spojených státech v roce 1971, během něhož David vymyslel svoje alter ego Ziggyho Stardusta, který je inspirovaný Iggym Popem a Lou Reedem.

Hlavní role se zhostí Johnny Flynn, který se objevil v nezávisláku Sils Maria nebo v seriálu Génius, jako mladý Albert Einstein. Bowieho exmanželku Angie ztvární Jena Malone (série Hunger Games, Sucker Punch) a zástupce hudebního vydavatelství Rona hraje Marc Maron (seriál Glow, Na pokraji slávy). Režíruje nepříliš známý Gabriel Range, scenárista Christoper Bell je pak rovnou nováček. Předběžně je film naplánovaný na rok 2020.

Projekt nicméně má jeden velký háček. Že nemají filmaři požehnání Bowieho rodiny, to by asi až tak nevadilo. O tom, jaký snímek bude, to prakticky nic nevypovídá. Třeba právě Bohemian Rhapsody škodil opačný případ, když všechna rozhodnutí museli odsouhlasit zbývající členové kapely Queen a film tak byl ve výsledku dost bezzubý, vyhýbal se čemukoliv, co by mohlo na hudebníky vrhat nelichotivé světlo nebo čemukoliv, co by mohlo odradit úzkoprsé diváky.

Daleko větším problémem pro Stardust je, že filmaři nemají práva na Bowieho písně! Potvrdil to Bowieho syn, režisér Duncan Jones, který už od začátku příprav říká, že představou filmu o svém otci není příliš nadšený. A hudební životopis bez původních písní, to je obrovský problém, zvlášť když hlavním tématem filmu má být hudební turné. Ano, snímek pořád může být zdařilým dramatem, ale bez Bowieho hudby bude vždy zákonitě působit poněkud prázdně.

V galerii už na vás čeká David, ve svých rozličných podobách, stejně jako tři představitelé hlavních rolí. Na závěr si pusťte, jak to vypadá, když film MÁ k dispozici sílu Bowieho hudby:

Zdroje: Slashfilm, Duncan Jones

Galerie: 10

Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu Stardust: Po Freddiem Mercurym chce dobýt kina také David Bowie | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu