Toy Story 4 podle organizace PETA podporuje týrání zvířat

Toy Story 4 podle organizace PETA podporuje týrání zvířat | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Organizace PETA je přesvědčená, že postava Pastýřky symbolizuje týrání zvířat. Tak se pojďte blíž seznámit s tím, jak Pastýřka do nového filmu zapadá.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Dnešní doba je velmi politicky korektní. Někdy až moc. Dostali jsme se do situace, kdy jsou filmaři pod extrémně přísným drobnohledem různých spolků a organizací, které jsou schopny protestovat proti všemu možnému. Od násilí, až po malé zastoupení určité národností menšiny nebo žen. 

A člověk by řekl, že už ho dnes nic nepřekvapí. Je to ale omyl. Stačí se podívat na "problém", který se týká dlouho očekávané animované podívané Toy Story 4: Příběh hraček.

Řekli byste, že jde o neškodou záležitost pro celou rodinu? Podle asi nejznámější organizace bojující za práva zvířat PETA to tak ale není. Konkrétně je řeč o postavě Pastýřky, která má zahnutou hůl. Zástupci uskupení PETA by ale byli rádi, kdyby z filmu zmizela. Důvod vysvětlili v dopisu, který poslali režisérovi Joshu Cooleyovi:

"V PETA velmi tvrdě pracujema na tom, abychom změnili způsob, kterým se lidé chovají ke zvířatům a to včetně ovcí. Naše zjištění jsou srdcervoucí a ukazují, že ovce jsou běžně bity, kopány, vlečeny a je na ně dupáno, jsou střihány pracovníky, kterým je placeno za to, aby svou práci odvedli rychle a ostříhali co nejvíce vlny, během co nejkratší možné doby... Určitě budete souhlasit s tím, že tento symbol dominace nad zvířaty je ozvěnou minulosti a něco, co do Toy Story 4 nepatří. Nezvážil byste prosím odstranění hole Pastýřky z finální verze?"

Je pochopitelné a chvályhodné, že se PETA staví proti týrání zvířat, včetně ovcí, se kterými se opravdu někdy nejedná zrovna tak, jak by se mělo, nicméně je otázkou, zda zrovna hůl v animovaném filmu je něčím, co podporuje nelidské chování k ovcím.

Pokud jde o společnost Pixar, potažmo jejího vlastníka (firmu Disney), tak ti se zatím k požadavku nevyjádřili. 

Právě postavě Pastýřky je shodou okolností věnován nový plakát (najdete jej spolu s dalšími obrázky v galerii), video ukázka a nová synopse:

Další kapitola »

Toy Story: Příběh hraček

19.11.1995 | USA
Komedie, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 6

Toy Story 4 podle organizace PETA podporuje týrání zvířat | Fandíme filmu Toy Story 4 podle organizace PETA podporuje týrání zvířat | Fandíme filmu Toy Story 4 podle organizace PETA podporuje týrání zvířat | Fandíme filmu Toy Story 4 podle organizace PETA podporuje týrání zvířat | Fandíme filmu Toy Story 4 podle organizace PETA podporuje týrání zvířat | Fandíme filmu Toy Story 4 podle organizace PETA podporuje týrání zvířat | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest