Invisible Man: Monster filmy to zkusí znovu, tentokrát bez budování vesmíru

Invisible Man: Monster filmy to zkusí znovu, tentokrát bez budování vesmíru | Fandíme filmu
Neviditelného muže natočí režisér povedeného Upgradu a Universal odhaluje své další monster plány.

Když Marvel zabodoval s obchodním modelem provázaného vesmíru filmů, které se vlastně navzájem propagují, chtěla podobný model napodobit i další studia. Zatím se to povedlo snad jen sérii V zajetí démonů (a Star Wars už něco obdobného dělají léta). Ostatní si natloukli nos nebo se nakonec k velkolepým plánům ani nerozhoupali. Studio Universal chtělo provázaný svět postavit na svých klasických monstrech, která straší diváky už od první poloviny 20. století. Nejprve měl univerzum odstartovat Drákula: Neznámá legenda, ale snímek pohořel u kritiků i v pokladnách a byl zametený pod koberec. Druhým startem měla být Mumie s Tomem Cruisem, ale situace se více méně opakovala. Snímek nebyl příliš povedený sám o sobě, nicméně je pravda, že snaha propojit jej s dalšími příběhy, mu nikterak nepomáhala.

Nikoho tak nepřekvapilo, když plány na navazující filmy tiše zmizely z povrchu zemského, i když měl velikášský projekt vymyšlený název (Dark Universe), logo a hned několik projektů. Teprve teď se dozvídáme, že se znovu začíná připravovat Invisible Man (Neviditelný muž) a hned hned první zpráva zdůrazňuje, že plány na provázaný vesmír se ruší a filmy s jednotlivými monstry budou zcela samostatné.

Nově se Neviditelného muže chopil Leigh Whannell, režisér vydařeného Upgradu, který léta spolupracoval jako scenárista s Jamesem Wanem. Najmout dravého začátečníka není vůbec špatná volba, film navíc produkuje pro Universal jeho partnerská společnost Blumhouse, která se specializuje na nízkorozpočtové projekty. Nejen že Universal nadále nechce monster filmy propojovat, padla i další omezení. Filmy nemusejí být mládeži přístupné a nemusejí to být blockbustery. Vždy bude záležet na konkrétním režisérovi a jeho potřebách a každý další monster projekt se bude připravovat zcela od nuly, nezávisle na ostatních. Mohou vznikat maličké krvavé horůrky i velkolepá dobrodružství pro celou rodinu.

Neviditelného muže měl původně hrát Johnny Depp, ten však ve Whannellově verzi hrát nebude. Zároveň prý ale není vyloučené, že se Depp ukáže v některém z budoucích monster filmů a stejně tak prý stávající smlouvy umožňují angažmá Toma Cruise, Russella Crowea či Javiera Bardema, se kterými se původně do dalších filmů také počítalo. Opět záleží čistě na tom, zda pro herce budou mít upotřebení jednotliví režiséři. A i když je Neviditelný muž první monster film, u kterého známe režiséra, nikde není řečeno, že dorazí do kin jako první. Když jiný projekt bude mít rychlejší výrobní proces, klidně může zamířit k divákům jako první.

Celý ten prorežisérský model zaměřený na potřeby konkrétních projektů zní rozumně, tak teď už jen aby jej studio dodržovalo, co myslíte? A jak se vám líbí další spolupráce Blumhousu s Leighem Whannellem?

Zdroje: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest