Box Office: Skleněné zklamání

Box Office: Skleněné zklamání | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Novinka M. Night Shyamalana může většinu jeho fandů dost zničit, svoje peníze ale vydělá.

Hlavní novinkou víkendu a vlastně nejočekávanějším filmem ledna je superhrdinské nemocniční drama Skleněný. Pokračování kultovního Vyvoleného a překvapivě solidního Rozpolceného (kterého si režisér financoval sám), utržilo v Americe 40,5 milionů dolarů a globálně 90 mega. Je to relativní zklamání, které pramení z vysokých nároků a hodně špatného kritického přijetí. Hlavně novinářské recenze dost ohrožují pověst Shyamalanovy kariéry, která působila dojmem, že je po špatných letech opět na vzestupu.

Film odstartoval vlastně na chlup stejně jako předcházející dva díly. Pokud jde o pokračování skoro dvacet let starého filmu, nedá se očekávat, že divácká obec nějak výrazně naroste. Shyamalanovy filmy ale nikdy kasovně úplně nepropadly a třetí nejlepší víkend při svátku Martina Luthera Kinga je pořád třetí nejlepší víkend. Celosvětové tržby už v pondělí vyšplhají na pětinásobek rozpočtu a do konce promítání by film mohl nastřádat nějakých 200 milionů. To je jistota. Všechen ten online buzz a některé mimózní trackingové předpoklady, které očekávaly 70milionovou premiéru, ale rozhodně nedělají filmu dobré jméno, když to nakonec skončilo takhle nuzně a spoustu fandů odchází z kin s nepříjemnou pachutí na jazyku.

Co Mokrý neboli Aquaman? Za celý prodloužený sváteční víkend (ťedy včetně předpovědi na zítřek) 14,3 milionů, což je tržba, která pomohla komiksovce překonat 300 milionů v Americe. Zahraniční tržba činí 759 milionů, což je aktuálně třeba nad Captainem America 3 (745 milionů), a celkově je film na částce 1,063 miliardy. Do poražení The Dark Knight Rises a dosažení pozice komerčně nejúspěšnějšího DC filmu chybí 21 milionů.

Skoro větším hitem ledna než Skleněný se zdají komediální Nedotknutelní, remake francouzského hitu. Film spadl ve druhém víkendu jen o 23 % a utržil 15,6 milionů. Za prodloužený víkend dá film 19,6 mega a skoro tak zopakuje debutovou tržbu z minulého týdne. Kevin Hart má tyhle lednové víkendy dost silné, dařilo se mu v tomhle termínu i s oběma Jízdami švárů. Film bude mít během pondělí 48 milionů celosvětově a pro distributora STX se stane po Matkách na tahu jedním z nejúspěšnějších projektů. Čekejte 85 mega celkově, až bude film opouštět kina.

Prodlouženého víkendu využily i rodiny s dětmi a podpořily Psí domov. Ve druhém víkendu 7 milionů, s pondělkem 10,7 mega. Hafan je teď na nějakých 25 milionech. Úniková hra je ukázkovým příkladem toho, proč se vyplatí vykrádat a ne remakovat. Tahle "Saw pro děti" je totiž už na 42 milionech a v domácích tržbách překoná poslední tři Saw filmy. Celosvětově už to hodilo 53 mega, při rozpočtu 9 milionů. Mary Poppins se vrací zdolala 300 milionů globálně. Ještě jí čeká Japonsko a Korea. Muzikál překoná konečné tržby Chicaga (306 milionů) zřejmě zítra. Bumblebee je na tom lépe, globálně zdolal o stovku víc, přesně je na 412 milionech. Tranformers pořád táhnou, zdá se. Navíc byl tentokrát rozpočet výrazně umírněnější.

On the Basis of Sex utržilo 4 miliony a soudní drama o "Notorious RBG" je na 17,5 milionech v Americe. Uchazeči o nejlepší oscarový film si rozdělili tržby dost nerovnoměrně. Green Book překonala 40 milionů (celosvětově to bude po pondělním konci svátků skoro 45 milionů), zatímco Bohemian Rhapsody zdolala v Americe 200 milionů a připravuje se na globální skok přes 800 mega. Chybí jí k tomu 2 miliony. Keanu Reeves si musel spravit reputaci trailerem na Johna Wicka, protože jeho Replicas mají devátý největší druhovíkendový propad široce nasazeného filmu v dějinách. Diváků ubylo 81 % a film utržil jen 450 000 za druhý víkend. V Americe je směšné sci-fi drama na 4 milionech.

Zdroj: Forbes

Glass

18.01.2019 | USA
Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Skleněné zklamání | Fandíme filmu Box Office: Skleněné zklamání | Fandíme filmu Box Office: Skleněné zklamání | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest