Mission: Impossible: Christopher McQuarrie natočí sedmičku a osmičku

Mission: Impossible: Christopher McQuarrie natočí sedmičku a osmičku | Fandíme filmu
Paramount
Kdy se bude natáčet a kdy filmy uvidíme.

Tak tohle je zpráva, která musí potěšit všechny fanoušky série Mission: Impossible a dobré akce. Christopher McQuarrie se vrátí jako režisér nejen sedmého, ale také osmého dílu série. Studio Paramount chce kout železo, dokud je žhavé, a tak Tom Cruise dokončí Top Gun: Maverick a v létě by se mělo začít točit, přičemž by obě dvě pokračování měla vznikat těsně po sobě, podobně, jako se točili třeba Avengers 3 a 4. S premiérou se počítá na roky 2021 a 2022, protože v roce 2020 Cruise nechce krást pozornost Top Gunu.

McQuarrie po premiéře M:I: Fallout v rozhovorech uváděl, že hodně váhá, zda se chce k sérii ještě vrátit, protože neví, jestli by se dokázal znovu překonat. Natáčení dvojfilmu možná bylo přesně tou výzvou, jakou potřeboval. Nebo studio zkrátka a dobře přišlo s nabídkou, jaká se neodmítá. A nemluvíme jen o výplatě. Christopher v rozhovorech často mluví o tom, že v Hollywoodu je strašně těžké najít financování pro prakticky libovolný projekt, natož pro thrillery pro dospělé, které ho baví nejvíc. A pod značkou Mission: Impossible dostane rozpočet dle libosti a po předchozích úspěších také zcela volnou ruku, zvlášť s producentem Cruisem v zádech.

Studiu Paramount se tenhle krok musí vyplatit také. Fallout se stal zdaleka nejúspěšnějším dílem série a předchozí Rogue Nation, které točil také McQuarrie, je třetí nejúspěšnější, takže můžeme jednoznačně hovořit o tom, že je režisér prověřený. Navíc co si budeme povídat, Tom Cruise už nikdy nebude mladší, takže pokud se s ním podaří natočit co nejvíc pokračování, dokud má ještě síly, byly by v Paramountu blázni, aby to odmítli. Zvlášť, když je Mission: Impossible aktuálně jejich nejsilnější značka.

Série se v minulosti vyznačovala tím, že každý díl vyměnil režiséra a celý tvůrčí tým, takže každý další přírůstek byl zcela jiný. Tahle éra společně s McQuarriem skončila, nicméně režisér zatím potvrdil, že dostatečně jiný zážitek pokaždé nabídnout dokáže, tak snad se mu to povede i napotřetí a napočtvrté. A jestli si říkáte, že natáčení je nebezpečně blízko, tak si vzpomeňte, že Cruise s McQuarriem točili obě společné Mission: Impossible prakticky bez scénáře a všechno vyřešili za pochodu. Tenhle adrenalin jim prostě vyhovuje. Hlavní je pro ně vymyslet sérii vizuálně poutavých akčních scén a kolem nich potom vyroste zbytek filmu. Budeme napjatě očekávat, co nám tvůrčí dvojka přinese příště.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest