Box Office: Podmořská miliarda

Box Office: Podmořská miliarda | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Aquaman zdolal miliardu akorát když ho z první příčky vyšoupli američtí Nedotknutelní.

Hlavní zprávou prozatím poklidného ledna je globální miliarda Aquamana. V Americe je film na 288 milionech dolarů po 24 dnech promítání. Ve světě běží o trochu delší dobu a stihl utržit 732 mega včetně 288 milionů z Číny, což je čtvrtá nejlepší tržba amerického importu po Avengers 4 a posledních dvou Rychlých a zběsilých filmech. Zatím jsme na násobiteli 4.0x a je potřeba nějakých 312 milionů, aby se film stal největší trvalkou v rámci superhrdinských filmů, což se určitě podaří. Z Ameriky tento víkend 17 milionů dolarů. Celkově to dělá 1 miliardu a 20 milionů k tomu, což znamená, že v žebříčku tržeb Aquaman přeskočil Temného rytíře a za pár dní se stane komerčně nejúspěšnějším DC filmem vůbec.

Uvolnit totiž musel místo Nedoktnutelným, remaku francouzského hitu z roku 2011. Ano, americká verze konečně dorazila. Zahráli si v ní Kevin Hart, Bryan Cranston a Nicole Kidman. Bylo okolo toho samozřejmě znovu spoustu kontroverze. Bryan Cranston hraje postiženého. Má Kevin Hart moderovat Oscary? Diváky to moc nezajímalo a nechali v kinech solidních 19,7 milionů dolarů. Hart teda pořád táhne, a to asi tak, že film zřejmě překoná v tržbách většinu oscarovek a navíc zajišťuje distributorovi STX druhou nejlepší premiéru jejich produktu a první jedničku víkendu. 

Další novinkou je Psí domov, film ze série Psí poslání není přímým pokračováním, ale je založený na knize od stejného autora. Poslání při premiéře vydělalo 205 mega globálně při startu 18 mega zatěžkané kontroverzí o trápení psa na place. Domov startuje s 11,3 miliony při rozpočtu 18 mega. Stejný výkon jako Psí poslání dostane film na 35 milionů z Ameriky, což je takové malé hezké číslo. Film ale hlavně nesmí zkolabovat ve světě.

Soudní drama On the Basis of Sex vyrazilo v širokém nasazení do 1900 kin a utržilo 6,2 miliony. Dvacetimilionový film má tedy z Ameriky 10,5 milionů. Film je kvalitní, ale na sošky to asi nebude. I tak ho ale divácká obec může zařadit do svého programu jako kvalitní jednohubku na večer. Poslední novinkou jsou Replicas, hloupé sci-fi s Keanu Reevesem, který chce opětovně přivést k životu svoji rodinu a nakonec skončí v absurdním thrilleru. Někdo si to možná užije jako guilty pleasure, ale co se týče tržeb, je 2,5 milionů za víkend dost pohroma a jeden z Reevesových nejhorších otvíráků kariéry. John Wick 3 všechno spraví v květnu. 

Spider-Man: Into the Spider-Verse překročil celosvětově 300 milionů a brzo bude nejlepší Spider-Manovskou trvalkou (tedy Spider-Manem, který má týden od týdne nejpomalejší procentuální poklesy) všech dob. Úniková hra spadla o polovinu, což je na grindhouse horor slušný výsledek. Ve druhém víkendu 9 milionů a 34 mega celosvětově po deseti dnech promítání. Mary Poppins se vrací je na 288 milionech globálně a muzikál se dobře Disneymu vzpamatoval. Jen v Americe je na 150 milionech a už tlačí na takové hity jako Bídníci (148 milionů), La La Land (151 milionů) nebo Chicago (170 milionů). 

Bumblebee má ve čtvrtém víkendu 6,7 milionů, v Americe překonal stovku a je na 108 milionech, globálně míří s 364 mega ke čtyřstovce. Jen z Číny padlo 105 mega a dalších 30 nebo 50 mega ještě přiteče. Paramountu nezbývá asi nic jiného než načít novou série od tohohle filmu. Vice je ve Státech na 36 milionech, což by mohl být hit, kdyby film nestál 60 milionů. Bohemian Rhapsody vsadila na úspěch ze Zlatých Glóbů, naházela výhry na plakát, přidala 750 projekcí, u kterých si diváci můžou zpívat, a návštěvnost hned narostla o 35 %. Tento víkend tedy 3,2 miliony, z Ameriky 198 milionů, dvoustovka padne příští týden. Globálně 755 milionů dolarů. Stejně se pokusil využít prestiže i Green Book, který taky vyhrál pár Glóbů. Film ale taky potkaly nějaké kauzy, kdy se na scenáristu filmu vytáhly nějaké starší prasárny. Diváci to ale moc neřešili a nechali v kinech 2 miliony. Celkově je film na 38,5 milionech a mezinárodně to dělá prozatím další milion. Uvidíme, jak se bude tvářit Akademie.

Zdroj: Forbes

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Podmořská miliarda | Fandíme filmu Box Office: Podmořská miliarda | Fandíme filmu Box Office: Podmořská miliarda | Fandíme filmu Box Office: Podmořská miliarda | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest