Nedotknutelní: Cranston reaguje na kritiku toho, že ztvárnil postiženého

Nedotknutelní: Cranston reaguje na kritiku toho, že ztvárnil postiženého | Fandíme filmu
Co k tomu herec dodal?

Už 14. února dorazí do českých kin americký remake skvělého francouzského komediálního dramatu Nedotknutelní z roku 2011. A samozřejmě se dalo čekat, že nová verze schytá pořádnou kritiku už jen za to, že si dovoluje "přiživit se" na veleúspěšném originálu. 

Ovšem, nespokojenost lidí se netýká jen toho, že vznikl remake, ale také se objevilo dost těch, kterým se nelíbí, že hlavní roli ochrnutého milionáře Phillipa ztvárňuje Bryan Cranston. Ten netrpí fyzickým postižením a někteří lidé jsou proti tomu, že ústřední postavu nehraje handikepovaný herec. 

Na kritiku se rozhodl zareagovat sám Cranston:

"Žijeme v kritickém světě, pokud se rozhodneme něco zkusit, musíme být také ochotni přijmout kritiku. Jsme si velmi  dobře vědomi toho, že je nutné rozšířit příležitosti pro lidi s postiženími. Myslím, že obsazení do role ochrnutého bylo hlavně obchodním rozhodnutím. Jako herci jsme žádáni o to, abychom byli jinými lidmi, abychom hráli jiné lidi. Pokud to znamená, že někdo jako já, kdo je heterosexuální, stará, bohatá, velmi šťastná osoba, nemůžu hrát postavu, která není bohatá, znamená to, že nemůžu hrát homosexuála? Nevím, kde se podobná pravidla uplatňují, kde pro to existují hranice? Myslím, že stojí za to debatovat o těchto tématech."

Upřímně řečeno se dostáváme do situace, kdy by se herci téměř měli bát toho, přijmout skoro jakoukoliv roli. Lidé jsou schopni kritizovat více méně cokoliv. Jak Bryan naznačil, nakonec by herci nemohli hrát v podstatě žádnou postavu, která by se lišila od toho, kým skutečně jsou.

Problém amerických Nedotknutelných spočívá jinde a to v jejich kvalitě. Podle prvních reakcí nesahá snímek orginálu ani po kotníky. To asi není žádné velké překvapení.

Zdroj: Sky News

Nedotknutelní

02.11.2011 | Francie
Komedie, Drama
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest