Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum?

Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
A co si o filmu myslí autor předlohy? Jak film vznikal a co má spisovatel v plánu dál?

Snímek Bird Box je pro společnost Netflix zatím nejúspěšnějším originální počinem. Podle informací, které společnost zveřejnila, si sci-fi thriller se Sandrou Bullock v hlavní roli během prvních sedmi dní pustilo až 45 miliónů uživatelů, což je neuvěřitelné číslo. Kolem filmu navíc vznikl obrovský fanouškovský rozruch. Kromě tvorby nejrůznějších vtípků na internetu se lidé začali dokonce účastnit nebezpečných výzev, kdy chodili celý den se zavázanýma očima.

Autor předlohy Josh Malerman se nedávno rozpovídal o tom, jak vlastně cesta knihy na stříbrné plátno probíhala, jak je s výsledným filmem spokojen a k čemu se od tohoto úspěchu hodlá odrazit.

Zajímavostí je, že knižní předloha vyšla až poté, co byl dokončen scénář k filmu. Malerman na ní začal pracovat v roce 2006, od roku 2010 jí přepisoval a na dokončený román v roce 2013 koupilo filmová práva Universal Studios, přičemž ještě v tom samém roce Eric Heisserer napsal scénář. Kniha pak byla vydána o rok později. Práva následně od Universalu odkoupil Netflix a když se k projektu dostala Sandra Bullock, věci se daly do pohybu.

I když byl Malerman na place vždy vítán, do chodu natáčení neměl možnost mluvit. On sám tvrdí, že je to tak v pořádku. Záleží mu prý především na tom, aby zůstala při adaptaci zachována ta hlavní podstata. Pokud chce režisér udělat nějaké změny, nemá s tím on sebemenší problém. Při režírování jde prý o osobní umělecký vklad a bylo pro něj údajně velmi zajímavé sledovat svůj příběh očima režisérky Susanne Bier. Výsledným filmem byl koneckonců nadšený, stejně tak vším tím, co se kolem něj strhlo na internetu.

A proč si Malerman myslí, že má zrovna Bird Box u diváků takový úspěch? Je to prý hlavně atraktivita příběhu o matce snažící se zachránit své děti a také mystérium obklopující neznámé monstrum. Diváci se totiž přirozeně nejvíc bojí právě věcí neznámých a neviděných.

Co spisovatel ale nezmiňuje, je fakt, že monstrum podle původních plánů mělo být ve filmu nakonec ukázáno, a to hlavně na přání producentů. Designéři dokonce přišli s návrhem, jak by z pohledu hlavní postavy mohlo vypadat. Jelikož postava Sandry Bullock má největší strach z mateřství, mělo mít pro ni monstrum podobu znetvořeného dítěte. Tvůrci ale nedokázali najít uspokojivý a dostatečně děsivý vzhled, a proto se nakonec rozhodli ve filmu monstrum nezobrazit. Na návrh designerů se ale můžete podívat v galerii.

Kromě nové knihy teď Malerman píše scénář k filmu a pilotnímu dílu televizního seriálu. Nechal se dokonce slyšet, že by se jednou rád sám vrhnul na režii. Prý by chtěl natočit „co nejstrašidelnější a nejpůsobivější snímek, jaký by zvládl“. Tak třeba mu to vyjde, úspěšný přerod ze spisovatele v režiséra už zvládl třeba Alex Garland (Ex Machina).

Zdroje: Variety, Collider

Galerie: 8

Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu Bird Box: Jak mělo vypadat monstrum? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest