Mumie: Natáčení bylo podle režiséra utrpením

Mumie: Natáčení bylo podle režiséra utrpením | Fandíme filmu
Alex Kurtzman si natáčení zrovna neužíval.

Mumie z roku 2017 měla "nakopnout" takzvané Dark Universe, tedy filmový svět poskládaný z nových verzí klasických hororů. Ale nevyšlo to. Projekt se nedočkal zrovna oslavných reakcí a tržby ve výši 410 milionů dolarů sice stačily na to, aby se Mumie nestala vysloveně prodělečnou, ale finanční hit z filmu neudělaly.

A natáčení si očividně neužíval ani režisér Alex Kurtzman:

"Mumie nebyla tím, čím jsem chtěl, aby byla. Dál už se na tom [Dark Universe] nepodílám a nevím, co se s tím děje. Když se ohlédnu, tak to, z čeho jsem měl pocit, že je to utrpení se pro mě stalo neuvěřitelným požehnáním. Naučil jsem se, že musím následovat své vlastní instinkty a pokud to není možné, pak si nemyslím, že mohu uspět. Tyhle filmy jsou krásné, protože monstra jsou nedokonalými postavami a my v nich vidíme sami sebe. Doufám, že tohle jsou ty filmy, které natočí, chci je vidět."

Nebylo to řečeno přímo, ale mezi řádky se dá vyčíst, že zřejmě někdo ze studia Universal Pictures, pod jehož křídly mělo Dark Universe vzniknout, až příliš zasahoval do finální podoby Mumie a nenechal Alexe, aby nabídl divákům svou vizi. 

Mumie tedy mohla vypadat úplně jinak. Jak? To už nezjistíme. A pokud jde o Dark Universe, tak údajně probíhají jednání o možných budoucích projektech, ale zatím se Universal nikam příliš nežene, což není překvapení s ohledem na neúspěch Mumie (a Drákuly: Neznámá legenda, který nejdříve neměl být součástí Dark Universe, později bylo řečeno, že ano, ale poté, co film příliš nezabodoval není jasné, zda patří do Dark Universe).

Další plánovaný projekt Bride of Frankenstein měl mít premiéru 14. února 2019, ale nakonec se uvedení přesunulo na neurčito.

Těžko tak říct, co bude s Dark Universe dál.

Zdroj: THR

Mumie

09.06.2017 | USA, Velká Británie, Čína, Namibie
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest