Star Trek 4: Film se odkládá na neurčito

Star Trek 4: Film se odkládá na neurčito | Fandíme filmu
Režisérka si zatím našla jinou zábavu.

Znovuzrozená série Star Trek to nikdy neměla jednoduché. První film od J.J. Abramse byl chválený, nicméně skalním Trekkies vadilo, že jde spíš o akční dobrodružství ve stylu Star Wars, než o přemýšlivou sci-fi v duchu předchozích Star Treků. Druhý film byl uspěchaný a odnesl si o poznání horší recenze, navíc mu uškodila rádoby tajuplná kampaň, kdy tvůrci od začátku veřejnosti lhali do tváře o věcech, které ve finále stejně nijak zvlášť překvapivé nebyly. Film byl z celé série komerčně nejúspěšnější, ale výraznější zájem o značku to nerozvířilo. J.J. Abrams uprchl ke Star Wars, přípravy trojky provázely potíže, výměny tvůrců a celý proces byl znovu uspěchaný. Film měl slušné recenze, ale diváky se přilákat nepodařilo a snímek se zaplatil teprve na domácím videu (a kdo ví jestli).

Čtyřka tak měla od začátku hodně nejistou pozici. Zpočátku panovaly pochyby o tom, zda film vůbec bude realizovaný, pak se objevil konkurenční projekt Quentina Tarantina, který s „regulérní čtyřkou“ soutěžil o pozornost. Nakonec se ale přeci jen ledy hnuly, zřejmě proto, že studio Paramount zkrátka a dobře nemá značek nazbyt, a tak dá větší šanci sérii, která by u jiného studia už dávno dostala košem. V dubnu loňského roku bylo oznámeno, že snímek natočí S.J. Clarkson a vše bylo na dobré cestě. Jenže v létě produkci dali sbohem Chris Pine a Chris Hemsworth, kteří se nedohodli na výplatě.

Následně se ještě tu a tam objevil rozhovor s někým s herců, kteří se optimisticky dušovali, že pořád není nic ztraceno. Teď se však ukázalo, že se Clarkson domluvila s HBO na natáčení pilotního dílu nového seriálu ze světa Hry o trůny a zároveň Deadline uvádí, že Star Trek 4 je definitivně u ledu. To neznamená, že někdy v budoucnosti nebude látka oprášená, ale v té době už může být všechno jinak. Může se točit s úplně jiným režisérem, popřípadě s úplně jiným scénářem, ze kterého bude vyškrtnutý minimálně nákladný Chris Hemsworth. Anebo Tarantino dokončí Once Upon a Time in Hollywood a přednost dostane právě jeho Star Trek projekt.

Ať už to bude jakkoliv, vypadá to, že na nějakou dobu budou opět diváci vídat Star Trek jen jako televizní seriál…

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest