Avatar: Čtvrtý a pátý díl zatím nejsou jisté

Avatar: Čtvrtý a pátý díl zatím nejsou jisté | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Disney ještě nedal zelenou Avatarovi 4 a 5.

Na pokračování veleúspěšného sci-fi spektáklu Avatar z roku 2009 čekáme už dlouho, nicméně pro fandy bylo určitě útěchou, že byla nejdříve schválena dvě pokračování a později bylo oznámeno, že budou rovnou čtyři s tím, že budou mít premiéry v letech 2020, 2021, 2024 a 2025.

První dva díly jsou dotočeny a pro další dva existují scénáře, na kterých spolupracoval i duchovní otec Avatara James Cameron, ovšem aktuálně není jisté, zda se dočkají realizace.

Situace se zkomplikovala poté, co společnost Disney zakoupila firmu Fox, pod jejímiž křídly právě série Avatar vzniká. Šéf Disneyho Bob Iger prozradil, že čtvrtý a pátý díl zatím nedostaly od společnosti zelenou. 

Dohoda o čtyřech pokračováních vznikla ještě s Foxem, ale nyní rozhoduje o tom, jaká bude budoucnost modrých přírodu milujících mimozemšťanů, už přímo Disney.

A dá se očekávat, že Disney nebude souhlasit s pokračovánimi hned, ale počká si na to, jak si v kinech povede dvojka nazvaná Avatar: The Way of Water. Jistě, jednička je nejvýdělečnějším filmem všech dob, utržila 2,79 miliard dolarů a bylo by překvapením, pokud by pokračování nebodovalo, nicméně jde o finančně velmi náročné projekty, takže je z obchodního hlediska prostě logický krok počkat na výsledky dvojky a trojky.

Samotné sloučení Disneyho a Foxu by mělo proběhnout do konce ledna, pokud jde o premiéry druhého Avatara, ta se odehraje 17. prosince 2020 a třetí díl si budeme moci užít od 16. prosince 2021. Tedy, pokud to Disney nezmění, aby filmy nekonkurovaly jeho jiným projektům.

Zdroj: Barrons

Avatar

18.12.2009 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Avatar: Čtvrtý a pátý díl zatím nejsou jisté | Fandíme filmu Avatar: Čtvrtý a pátý díl zatím nejsou jisté | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest