Pinocchio Guillerma del Tora rozhodně nebude pro děti

Pinocchio Guillerma del Tora rozhodně nebude pro děti | Fandíme filmu
Guillermo del Toro
Zobrazit dalších 5 obrázků
Důraz bude kladen na politickou alegorii, temná témata.

Guillermo del Toro chystá loutkovou verzi Pinocchia. Snímek jsme vám před časem důkladně představili, teď pro vás máme del Torovo vyjádření, které vám projekt ještě víc přiblíží. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter režisér řekl, že rozhodně nejde o film pro celou rodinu. Je to film zasazený do Itálie 30. let minulého století, do času Mussoliniho uchopení moci. Je to film o loutce v době nástupu fašismu, takže když si sečteme dvě a dvě, tak je podle režiséra jasné, že jde o film politický.

Pohádka je přitom pro politická poselství ideální. Najdeme je podle něj všude – v Popelce, Sněhurce, prostě všude. Dnešní doba není nakloněná smysluplné politické diskusi, a tak je podle del Tora daleko větší šance, že jej budete poslouchat, pokud začne slovy „Bylo nebylo“. Jaké motivy můžeme ve snímku hledat, vedle loutkové alegorie? Zasévání rozkolu a ponižování kohokoliv, kdo je „jiný“, je podle Guillerma odnepaměti klasickou politickou praktikou (rozděl a panuj). Tématem odcizování se zabýval ve Tváři vody a bude se jím zabývat i tady.

Ostatně, Pinocchia vnímá jako další variaci na jeho oblíbený příběh o Frankensteinově monstru. Pinocchio je vytvořený nepřirozenou cestou, otec se ho zřekne a musí poznat porážku, bolest a osamění. A proč příběh bude loutkový? Protože loutky jsou daleko expresivnější než lidští herci a přesně to Guillermovi k Pinocchiovi sedí.

Na závěr del Toro odpovídal na to, proč jeho Pinocchia připravuje právě Netflix. Odpověď je jednoduchá. Bodrý Mexičan obešel všechna hollywoodská studia a všechna řekla ne. Netflix řekl ano. Je možné, že se tak snímek vůbec nepodívá do kin, ale pro Guillerma je daleko horší představa, že by jej nenatočil vůbec. V kinech už to bude mít s Pinocchiem obšancované Disney, který chystá hranou předělávku svého animáku z roku 1940, a tak by Netflix pro alternativní film mohl být dobrým útočištěm.

Zdroj: THR

Galerie: 6

Pinocchio Guillerma del Tora rozhodně nebude pro děti | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora rozhodně nebude pro děti | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora rozhodně nebude pro děti | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora rozhodně nebude pro děti | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora rozhodně nebude pro děti | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora rozhodně nebude pro děti | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu