The Colour Out of Space: Cage bude hrát ve sci-fi hororu podle Lovecrafta

The Colour Out of Space: Cage bude hrát ve sci-fi hororu podle Lovecrafta | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Režisér prokletého projektu Ostrov Dr. Moreau se po letech vrací k natáčení a rovnou spolu s výraznou látkou a výrazným představitelem hlavní role.

Nicolas Cage pokračuje v nezastavitelném filmu, v jakém točí další a další filmy. Na svém příštím projektu bude opět spolupracovat s produkční společností, se kterou natočil snímek Mandy, jeden z nejrozporuplnějších filmů loňského roku, který vyvolává nadšení i ohrnování nosu. Novinka The Colour Out of Space, vychází ze stejnojmenné povídky H.P. Lovecrafta, jednoho pilířů moderní sci-fi a hororu. U nás asi čtyřicetistránkový příběh vyšel přinejmenším ve dvou Lovecraftových sbírkách, pod názvem Barva z kosmu, či Barva z vesmíru.

Příběh pojednává o farmě, na kterou dopadne meteorit z vesmíru. Ten začne otravovat zemi, která neplodí, deformuje zvířata a dovádí lidi k šílenství. Na místě se objevuje přízračné světélkování – barva z kosmu. Soused zkoumá, co se na zasažené usedlosti stalo a postupně odhaluje, jak rodina farmáře byla dohnaná k šílenství a jeden po druhém byli dohnaní ke groteskním úmrtím. Příběh byl přímou inspirací pro řadu filmů či knih, jako jsou třeba Creepshow, Saliva Tree od Briana W. Aldisse, Kletba, německý snímek Die Farbe nebo loňská Annihilace.

Zajímavé je na projektu také to, že jej bude režírovat Richard Stanley. Ten měl na začátku 90. let minulého století našlápnuto ke slušné kariéře, když na sebe upozornil sci-fi filmem Zbraň. Přišly další příležitosti a definitivně mu dveře do „velkého Hollywoodu“ měl otevřít snímek Ostrov Dr. Moreau z roku 1996. Producenti však ztratili důvěru ve Stanleyho pojetí a také se domnívali, že nemá nad natáčením dostatečnou kontrolu. Stanleyho tedy z rozdělaného projektu vyhodili a jeho kariéra se na dlouho dobu zadrhla. Od té doby sice natočil nějaké dokumenty či krátké filmy, nicméně jeho prvním celovečerákem od osudového Ostrovu by měla být právě The Colour Out of Space. Tak držíme palce.

Na závěr si můžete Barvu z vesmíru pustit jako audioknihu:

Zdroj: Joblo

Galerie: 3

The Colour Out of Space: Cage bude hrát ve sci-fi hororu podle Lovecrafta | Fandíme filmu The Colour Out of Space: Cage bude hrát ve sci-fi hororu podle Lovecrafta | Fandíme filmu The Colour Out of Space: Cage bude hrát ve sci-fi hororu podle Lovecrafta | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu