L.A. Riots: Justin Lin rozpoutá masové nepokoje

L.A. Riots: Justin Lin rozpoutá masové nepokoje | Fandíme filmu
Režisér čtyř dílů Rychle a zběsile se podívá na zoubek historické události, při které v ulicích Los Angeles vypukla válka mezi policií a rozhořčeným davem

Zhruba dvacet let uplynulo od kontroverzního rozsudku nad čtyřmi policejními důstojníky LAPD (Los Angeles Police Department). Policisté zbyli muže jménem Rodney King a tento jejich čin byl zaznamenám kamerou. Po zproštění obžaloby a zveřejnění videonahrávky se spustila vlna občanských nepokojů. Trvala šest dnů, zahynulo přes padesát lidí, kolem 2 tisíc bylo zraněno a škoda na obecním majetku byla vyčíslena na zhruba miliardu dolarů. Zkrátka výrazná událost, o kterou se již zajímala řada filmařů.

Dlouho byl s filmem spojován Spike Lee, scénář sepsal Johnem Ridley (Red Tails), ale po neshodách s Universalem (zřejmě rozpočet, Spike chtěl prostě moc) se studio rozhodlo pro změnu na režisérském křesle a šanci by mohl dostat Justin Lin (netřeba představovat, natočil hlavně poslední díl Fast & Furious).

Justin Lin má právě dost napilno, vůbec tedy není jasné, zda se na filmu s Universal Pictures dohodne. Natáčení šestky a následně také sedmičky série Fast & Furious přece jen nějaký čas zabere (dokonce se jednu dobu spekulovalo o souběžném natáčení obou filmů). Lin je navíc spojován i s dalšími filmy (Lone Wolf and Cub nebo adaptace hry Chinglish) a doposud točil především odlehčené filmy. Nicméně to ale vypadá, že studio by bylo ochotné na režiséra počkat. Jen je otázka, jak to dopadne s rozpočtem tentokrát – přeci jen masové nepokoje asi vyloženě za pakatel natočit nelze.

Zdroj: Vulture

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu