Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu

Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zobrazit dalších 9 obrázků
Superhrdinské studio chystá svůj vlastní kung fu film.

Black Panther potvrdil zdánlivě jednoduchou skutečnost, které se Hollywood dlouhá léta obloukem vyhýbal: Zástupci menšin touží vidět na plátně svoje zástupce a bělošská většina (západní společnosti) nepohrdne v kinech změnou a rozmanitostí. Marvel tedy bude v úspěšném byznys modelu pokračovat. Už producentka Victoria Alonso nedávno mluvila o tom, že studio v budoucnu věnuje menšinám ve filmech daleko více prostoru a teď je evidentně řada na Asiatech, což dává smysl už jen kvůli tomu, jak dynamicky se rozvíjí čínský trh.

Studio tak vyvíjí nový film s hrdinou známým jako Shang-Chi. Ten byl v komiksech představený v roce 1973, kdy jej vymysleli Steve Englehart a Jim Starlin (Thanos, Drax, Gamora). Komiks vznikl v době, kdy filmy s Brucem Lee popularizovaly ve Spojených státech bojová umění a byl plný nejrůznějších asijských stereotypů, které jsou už často v dnešní době považované za nepřijatelné, takže látku bude potřeba patřičně aktualizovat. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj naprostý mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli.

Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat. Možná právě tohle by mohla být ta cesta, kterou by mohl Marvel postavu ozvláštnit. Protože i když film zaměřený čistě na bojová umění zatím nenabídl, ve světě velkofilmů se rozhodně hodí přidat nějaký další vizuální prvek. Na první pohled postava celkem připomíná Iron Fista a kdysi se dokonce objevila (později vyvrácená) zpráva, že by se Shang-Chi mohl v seriálovém Iron Fistovi ukázat. To se nestalo a až zhruba před rokem začaly probleskovat zprávy o tom, že by Shang mohl dostat filmové zpracování, na kterém se údajně má podílet čínský kapitál.

Scénář filmu píše Dave Callaham, který stojí za námětem Expendables a nové Godzilly, je spoluautorem scénáře Wonder Woman 1984 a chystaného Zombielandu 2. Připravuje také pokračování Spider-Mana: Paralelních světů. Jako režisér se hledá Číňan nebo člověk s čínskými kořeny, ideálně někdo, kdo bude schopný do snímku vnést svůj specifický úhel pohledu, jako tomu bylo v Black Pantherovi Ryana Cooglera. Film má mít silnou asijskou tematiku. Zatím nevíme, kdy bychom se jej mohli dočkat, obecně se předpokládá, že Marvel odhalí svoje kompletní budoucí plány někdy ve druhé polovině roku 2019, po premiéře Avengers 4.

Zdroj: Deadline

Galerie: 10

Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: Po Black Pantherovi Marvel připravuje také asijského hrdinu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu