Once Upon a Time in Hollywood: Humorný, vážný a strašidelný film

Once Upon a Time in Hollywood: Humorný, vážný a strašidelný film | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Podle kameramana se Tarantinova novinka nedá příliš popsat. A proč se tentokrát netočilo na 70mm kameru?

Natáčení novinky Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood skončilo začátkem listopadu. Kameraman Robert Richardson (Wall Street, Četa, Takový normální zabijáci nebo všechny Tarantinovy filmy od Kill Billa dál) se rozpovídal o tom, jaké to natáčení bylo:

„Je to nádhera, pracovat s Leem a Bradem. Jsou jako Butch Cassidy a Sundance Kid, taková jejich současná verze. Oba jsou veliké hvězdy, a tak talentovaní. Margot je také fenomenální a výtečná společnice. Ve filmu uvidíte řadu lidí, kteří jsou vynikající, i když nejsou tak známí. Ve filmu máme Dakotu Fanning a řeknu vám, je neskutečná. Je to skvělé obsazení“.

Když měl Richardson nastínit, jaký snímek bude, tak se mu jen obtížně strkal do nějaké konkrétní škatulky:

„Styl filmu je hodně těžké popsat, protože zatím nemám odstup. Ale je zároveň humorný, vážný i děsivý. Je hravý. Těžko se popisuje, ale je zkrátka Quentinův. Hodně, hodně, hodně Quentinův. Ve filmu hraje Al Pacino, takže samozřejmě jsou tu skvělé monology, ale také vynikající malé akční scény. Bude to neskutečně specifický film“.

Kameraman se také pochlubil, že v rámci natáčení filmu mohl točit i scény fiktivního westernového seriálu, který proslavil postavu Leonarda DiCapria. A vysvětlil, proč tentokrát Tarantino film nenechal točit na 70mm film, i když tak natočil svůj předchozí snímek, Osm hrozných:

„Používáme anamorfickou pětatřicítku, ale do 70mm říše jsme nevkročili, z finančních a praktických důvodů. Ve filmu je asi sto různých scén, a tak bylo kvůli rozpočtu potřeba někde škrtat. A 70mm film natáčení prodražuje poměrně výrazně. Navíc má ohromná omezení. Například nemůžete zoomovat a Quentin ve filmu chtěl zoomy mít, což si vynutilo natáčení na anamorfickou pětatřicítku“.

Jak tedy sami vidíte, Tarantino je obklopený podobnými nadšenci, jako je on sám. Doufejme, že to vyústí v další jeho povedený snímek.

Příběh je zasazen do Los Angeles léta roku 1969. Hrdinou je herec z úspěšného TV seriálu, který se snaží stát filmovou hvězdou (Leonardo DiCaprio). Jeho parťák, který mu dělá v seriálu kaskadéra (Brad Pitt), se pokouší o to samé. Vyprávění se má odehrávat na pozadí strašlivé vraždy Sharon Tate (Margot Robbie) a jejích přátel, kterou spáchal kult přívrženců Charlese Mansona. Dále hrají Al Pacino, Kurt Russell, Burt Reynolds, Tim Roth, Michael Madsen, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Emile Hirsch, Clifton Collins Jr., Luke Perry, James Marsden, Zoë Bell či Scoot McNairy, Režíruje a scénář napsal Quentin Tarantino. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 26. 7. 2019.

Zdroje: Collider, Backstage

Galerie: 6

Once Upon a Time in Hollywood: Humorný, vážný a strašidelný film | Fandíme filmu Once Upon a Time in Hollywood: Humorný, vážný a strašidelný film | Fandíme filmu Once Upon a Time in Hollywood: Humorný, vážný a strašidelný film | Fandíme filmu Once Upon a Time in Hollywood: Humorný, vážný a strašidelný film | Fandíme filmu Once Upon a Time in Hollywood: Humorný, vážný a strašidelný film | Fandíme filmu Once Upon a Time in Hollywood: Humorný, vážný a strašidelný film | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest