Four Kids and It: Michael Caine jako písečný skřet

Four Kids and It: Michael Caine jako písečný skřet | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Nový rodinný film se pyšní oblíbenou předlohou a velmi zajímavým obsazením.

Doposud výhradně televizní režisér Andy De Emmony, který se mimo jiné podílel na kultovních seriálech Červený trpaslík nebo Father Ted, natočil nový rodinný film Four Kids and It podle knihy Čtyři děti a skřítek od spisovatelky Jacqueline Wilson. Kniha je převyprávěním klasické dětského příběhu od Edith Nesbit z roku 1902. Že se vám to zdá povědomé? Původní příběh od Edith Nesbit posloužil jako předloha televizní minisérii BBC z devadesátých let Pět dětí a to, kterou u nás vysílala Česká televize.

Děj filmu se odehrává v přímořském anglickém městečku, kde si čtyři nevlastní sourozenci užívají první společné prázdniny v sídle svých rodičů. Jednoho dne na pláži objeví starého, protivného písečného skřeta Samijada, který umí plnit přání. Děti ale musí přání volit opatrně, protože skřítek splní jen jedno přání denně a jeho platnost končí se západem slunce. Vše se ještě zkomplikuje, když se o jejich tajemství dozví zlomyslný soused Tristan, který se skřítka pokusí ukrást a zneužít pro vlastní prospěch.

Pokud vás filmové zpracování dosud nezaujalo, možná by váš názor mohlo změnit obsazení. Rodiče si zahrají Paula Patton (Mission: Impossible - Ghost Protocol) a Matthew Goode (Strážci - Watchmen), hlas písečnému skřetovi propůjčí Michael Caine (Temný rytíř), pro kterého je to zároveň první role, při které se digitálně zaznamenával jeho obličej. Excentrického souseda si zahraje Russell Brand (Kopačky).

Podle dostupných informací bude film stavět na kombinaci digitálních a praktických efektů – při natáčení byla použita reálná loutka skřítka, bude jí ale digitálně propůjčena mimika Michaela Cainea. Ten prý postavě vtiskl svůj energický projev a snoubí v něm ty správné prvky zlomyslnosti a bručounství. I díky tomu má mít film notnou dávku komedie. Návrh loutky má na starosti Brian Froud, který je známý svou prací na Labyrintu nebo Temném krystalu. Rodinný snímek jinak bude především ukotvený v realitě, i když se v něm budou vyskytovat prvky magie.

Film je nyní v post-produkci a premiéra není stanovena, i když se dá odhadovat někdy na příští rok. V galerii se můžete podívat alespoň na první fotografii.

Galerie: 2

Four Kids and It: Michael Caine jako písečný skřet | Fandíme filmu Four Kids and It: Michael Caine jako písečný skřet | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu