Green Book: Trailer k horkému oscarovému kandidátovi

Green Book: Trailer k horkému oscarovému kandidátovi | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Má nová road-movie od tvůrce komedií typu Blbý a blbější šanci na nejvyšší ocenění?

Podzimní festivalová sezóna je za námi a s přelomem roku klepou na dveře také první ceremoniály. Není proto divu, že filmové weby začínají zaplavovat ranné odhady a spekulace ohledně kandidátů na Oscary. Ostatně i my jsme vám jeden takový článek nedávno přinesli.

A jedním z filmů, který se v takovýchto předpovědích skloňuje nejčastěji, je road-movie Green Book. Tu má na svědomí režisér Peter Farrelly, autor takových „klasik“ jako jsou Blbý a blbější či Já, mé druhé já a Irena. Tentokrát ale nečekejte žádnou střelenou komedii, protože Farrelly se svým nejnovějším snímkem zabrousil do vážnějších vod.

Green Book je dobové drama s rasovou tématikou, inspirované skutečným přátelstvím vyhazovače Tonyho Lipa (Viggo Mortensen) a pianisty Dona Shirleyho (Mahershala Ali). Film mapuje jejich koncertní šňůru napříč Amerikou, která začíná na Manhattanu a končí hluboko na otrokářském Jihu. Průvodce jim dělá tzv. „zelená kniha“ – jakýsi seznam podniků, které mohou bezpečně navštěvovat občané tmavé pleti. Nesourodá dvojice je nucená odhodit předsudky a při svém dobrodružství čelit všudypřítomnému rasismu s humorem a lidskostí. Vedle Mortensena (Pán prstenů) a Aliho (Moonlight) si ve snímku zahráli také Linda Cardellini (Avengers: Age of Ultron), Sebastian Maniscalco (Máš ji!) nebo P.J. Byrne (Vlk z Wall Street).

Snímek Green Book sklízí velmi pozitivní ohlasy a má za sebou promítání na několika festivalech, včetně věhlasného Mezinárodního filmového festivalu v Torontu. I z toho si film odnesl diváckou cenu, která často předznamenává nějakou tu zlatou sošku na Oscarech. U nás premiéra zatím nebyla stanovena, možná se jí dočkáme právě až po případném ocenění. Do té doby se můžete podívat alespoň na trailer, či fotky v galerii.

Zdroje: Variety

Galerie: 5

Green Book: Trailer k horkému oscarovému kandidátovi | Fandíme filmu Green Book: Trailer k horkému oscarovému kandidátovi | Fandíme filmu Green Book: Trailer k horkému oscarovému kandidátovi | Fandíme filmu Green Book: Trailer k horkému oscarovému kandidátovi | Fandíme filmu Green Book: Trailer k horkému oscarovému kandidátovi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest