Star Wars: Devátá epizoda bude důstojnou poctou Carrie Fisher

Star Wars: Devátá epizoda bude důstojnou poctou Carrie Fisher | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Tvrdí to Oscar Isaac.

Když na konci roku 2016 zemřela představitelka princezny Leiy Carrie Fisher, byl to pro fandovský svět obrovský šok. Poté, co se z něj milovníci Hvězdných válek vzpamatovali, logicky zazněla otázka, jak to bude s princeznou/generálkou Leiou v deváté epizodě Hvězdných válek. Ostatně, právě v té měla Leia sehrát důležitou roli. 

Mluvilo se o digitální Leie, mluvilo se o přeobsazení, mluvilo se o jiných možnostech a nakonec bylo potvrzeno, že se téhle rázné hrdinky dočkáme díky nepoužitým scénám z předchozích dvou dílů. To ale vyvolává určité obavy, aby to nebylo "násilně" vtlačeno do děje. 

Podle představitele Poe Damerona Oscara Isaaca se toho ale netřeba bát, protože její památka bude uctěna důstojně a její dějová linka bude mít důležitou roli. Kromě toho Oscar prozradil, že natáčení bez Carrie bylo hodně zvláštní:

"Příběh se tomu věnuje poměrně dost. Je to zvláštní věc být na place a mluvit o Leie a nemít poblíž Carrie. Určitě je to bolestné."

Je otázkou, kolik materiálu vzniklo pro předchozí epizody, protože pokud má Leia sehrát výraznou roli, je jasné, že ho bude potřeba dost. Střihači se tak asi hodně zapotí, abychom se 19. prosince 2019 dočkali filmu, který bude povedeným rozloučením s jednou z nejvýraznějších ženských sci-fi postav všech dob.

Star Wars: Epizodu IX režíruje J.J. Abrams, scénář napsal společně s Chrisem Terriem. Produkuje Kathleen Kennedy. V hereckých rolích se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Nově obsazení doplňují Naomi Ackie, Richard E. Grant a Keri Russell. Datum premiéry je stanovené na 19.12. 2019.

Zdroj: CinemaBlend

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Star Wars: Devátá epizoda bude důstojnou poctou Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars: Devátá epizoda bude důstojnou poctou Carrie Fisher | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest