Hellboy, aneb jaké jsou nejoblíbenější komiksové filmy Guillerma del Tora

Hellboy, aneb jaké jsou nejoblíbenější komiksové filmy Guillerma del Tora | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Které komiksové projekty má režisér původního Hellboye a Bladea 2 nejraději?

Guillermo del Toro je vizuální kouzelník. To dokázal už několikrát, například i prvními dvěma filmy Hellboy. Třetí díl nedostal šanci natočit (místo něj vznikne reboot s novým tvůrčím týmem), ale to neznamená, že by Guillermo na komiksové filmy zanevřel.

Minimálně ne jako fanoušek. Dostal totiž otázku, které komiksové projekty jsou jeho oblíbenými a má jich docela dost. 

Jmenoval jich hromadu a to z různých komiksových stájí. Konkrétně uvedl DC projekty Superman z roku 1978, o dva roky mladší Superman 2, Batman začínásamozřejmě Temný rytíř a Wonder Woman. Od Marvelu (včetně projektů, které vznikly pod hlavičkou jiného studia, ale byly inspirovány marvelovskými komiksy) se mu líbí první dva díly Spider-Mana od Sama Raimiho, Iron Man, X-Meni 2, Logan, Strážci Galaxie, Thor: Ragnarok, Doctor StrangeBlade a Black Panther.

Zmíněn byl také film V jako Vendeta a Vyvolený od M. Night Shyamalana. Ten sice (snad se nepletu) nenašel inspiraci u konkrétního komiksu, ale kolem komiksů se točil.

Nutno poznamenat, že Guillermo má vkus a jmenoval hned několik filmů, které definovaly nebo minimálně silně poznamenaly komiksový žánr. Superman stále patří k nejlépe hodnoceným komiksovým filmům všech dob, stejně tak Temný rytř. Wonder Woman je pak jedním z mála chválených filmů od DC z posledních let. Co se týče marvelovských pecek, tak série X-Men se Spider-manem více méně odstartovali novou vlnu zájmu o komiksové filmy, Logan ukázal, že komiksové filmy mohou být úspěšné, i když nejde o prvoplánovité blockbustery a Black Panther zase dal hollywoodským tvůrcům vědět, že zabodují i komiksové projekty, kde není hlavní hrdina muž světlé pleti (což dlouho před ním ukázal i Blade, ale o tom se bohužel tolik nemluví, mimochodem netřeba asi připomínat, že Guillermo režíroval chválenou dvojku). A samozřejmě byl zmíněn i Iron Man, který je prvním filmem z MCU (Marvel Cinematic Universe).

Co na Guillermův výběr říkáte?

Zdoj: Twitter

Galerie: 2

Hellboy, aneb jaké jsou nejoblíbenější komiksové filmy Guillerma del Tora | Fandíme filmu Hellboy, aneb jaké jsou nejoblíbenější komiksové filmy Guillerma del Tora | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest