Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny: Naše první dojmy

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny: Naše první dojmy | Fandíme filmu
Warner Bros.
Nový film ze světa Harryho Pottera dorazil do českých kin. Stojí za to?

Jako velký fanoušek světa Harryho Pottera jsem se na Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny hodně těšil, určitě to pro mne byl jeden z nejočekávanějších filmů roku. Možná právě proto chvíli po návratu z kina převažuje zklamání. Čarodějnický svět opět pěkně vypadá (i když by tvůrcům neublížila živější barevná paleta), jakmile se hůlky roztančí, má snímek tu správnou atmosféru a většina postav je přinejmenším zajímavě obsazená, a tak je lehké mít chuť s nimi trávit čas. Jenže s nimi moc času nestrávíte.

Snímek má postav opravdu hodně (nechal si prakticky všechny z minula a přidal mnoho dalších), navíc rozdělených do malých skupinek, takže se neustále přeskakuje mezi množstvím dějových linek. Skoro žádná z nich nemá možnost se pořádně rozjet a všechny se točí kolem hledaného Creedence a kolem jeho záhadné minulosti.

Samotné hledání nijak výjimečnou detektivkou nebo dobrodružstvím, a tak vlastně jen čekáme na závěrečné rozuzlení, za občasných výtrysků magie. Závěrečné rozuzlení v tuhle chvíli navíc především vyvolává další otázky a teprve budoucnost ukáže, zda jeho prostřednictvím dokáže Rowling nějak zajímavě rozvíjet charaktery, zasáhnout to vyhrocené společenské situace kouzelnického světa nebo jím přispět k výstavbě zajímavého příběhu.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu