Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata

Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 19 obrázků
Ve dvou nových videích autorka mluví o zápletce filmu i o Mlokových staronových zvířecích kamarádech.

Článek může obsahovat spoilery!

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny zveřejnila dva nové featuretty. Zajímavější je především ten první. V tom se scenáristka J.K. Rowling rozpovídala o příběhu filmu. Příběh se odehrává v Paříži proto, že se tam ukrývá Creedence (Ezra Miller), který se snaží zjistit, kým vlastně je. Při přepravě ze Spojených států do Evropy unikne ze zajetí černokněžník Grindelwald (Johnny Depp), který se snaží čaroděje zmanipulovat k tomu, aby jej následovali v jeho snaze o nastolení nadvlády čarodějů nad lidmi. Ke svým plánům chce použít právě Creedence, kterého manipuloval už minulém filmu. Proto Brumbál (Jude Law) vysílá do Paříže Mloka (Eddie Redmayne), aby Creedence našel jako první. Druhé video se soustředí na jednotlivá zvířata, která bude mít tentokrát Mlok ve svojí péči.

Ale zpátky k otázkám příběhu. Creedence nehledají pouze Mlok a Grindelwald. Pátrá po něm také Yusuf Kama (William Nadylam), francouzský čaroděj černé pleti, který o sobě tvrdí, že je poslední mužský potomek z čistokrevného rodu. Yusuf dal neporušitelný slib (magický slib, který svého nositele zabije, pokud jej poruší), že Creedence najde. Yusuf je nevlastní bratr Lety Lestrange (Zoë Kravitz), dcery Yusufovy matky Laureny a Corvuse Lestrange, který je zároveň také otcem Creedence, jak ukázal fosforeskující rodokmen, který jsme viděli v traileru (nebo si jej můžete prohlédnout dole v galerii - úplně na konci). Aby to nebylo málo zamotané, Leta je snoubenkou Thesea Scamandera (Callum Turner), Mlokova bratra a během školních let měla nesmírně blízko k samotnému Mlokovi.

Uvidíme, jak se tahle vpravdě rodinná sága bude dál vyvíjet. Rowling se dušuje, že i když detaily se mohou stále měnit, hlavní příběh celé prequelové pentalogie má vymyšlený. Autorka dodává, že ji nesmírně těší, že se může podrobně pustit do příběhového pozadí, na které v původní sérii Harryho Pottera nebyl čas. Rowling také prozradila, že ve trojce se podíváme minimálně do jednoho dalšího světového města, možná do dvou. Zároveň se autorka těší na to, až se podíváme mimo Evropu a Severní Ameriku.

Titulární čaroděj Gellert Grindelwald je pro své zločiny známý už čtenářům Harryho Pottera, kteří jej poznali jako největší hrozbu z časů Brumbálova mládí. Pro své experimenty a další důvody byl vyloučen z Kruvalu. Poté Grindelwald vyvolával chaos v Evropě a stal se nechvalně proslulý tím, že chtěl prosadit kouzelnickou vládu nad lidmi a nad světem. Během událostí Fantastických zvířat a kde je najít se ukrýval jako bystrozor Percival Graves v New Yorku, ale byl (za pomoci Mloka Scammandera) zatčený MACUSOU (Magickým kongresem Spojených států amerických). V New Yorku objevil Grindelwald mladého muže, Credence, posedlého potlačenou magickou energií zvanou Obscurus, a pokusil se jej využít k tomu, aby odhalil kouzelnický svět před No-Maji – americkými mudly.

V novém filmu Grindelwald přesně podle svého slibu uprchne ze zajetí a začne shromažďovat následovníky, kteří ani často netuší, jaký je jeho skutečný záměr – tedy další pokus o to, aby čistokrevní kouzelníci vládli všem nemagickým bytostem. Aby se jej pokusil zastavit, vyhledá Albus Brumbál pomoc svého bývalého studenta, Mloka Scammandera, který nabídku přijímá, aniž by si uvědomoval, jaké nebezpečí před ním leží. Příběh se odehrává v New Yorku, Paříži a Londýně, kde jsou určeny hranice, láska a spojenectví v rodině a mezi přáteli otestovány, zatímco čarodějný svět zažívá bouřlivé časy a je stále rozpolcenější.

V hlavních rolích hrají Eddie Redmayne, Johnny Depp, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Katherine Waterston, Alison Sudol, Claudia Kim, Jude Law, Carmen Ejogo a Dan Fogler. Režíroval David Yates podle scénáře J.K. Rowling. Produkovali David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves a Lionel Wigram. Česká premiéra je stanovená na 15.11. 2018.

Galerie: 20

Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu Fantastická zvířata 2: J.K. Rowling odhaluje příběh a zvířata | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest