Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů

Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Producent Terminátora, Ramba, Univerzálního vojáka či Hvězdné brány podpořil dystopickou akční sci-fi. Seznamte se, koukněte na trailery.

Indonéská kinematografie posledních let se dostala do širšího mezinárodního povědomí díky vydařeným akčním snímkům, jako jsou Raid 1 a 2, či aktuální novinka Netflixu The Night Comes for Us. Podle trailerů to vypadá, že za pozornost bude stát i postapokalyptická akce Foxtrot Six, která bude mít premiéru příští rok.

Snímek se odehrává v nespecifické budoucnosti, kdy změny klimatu převrátily světovou ekonomiku naruby. Plodiny umírají, ceny jídla eskalují a z proviantu je rázem ta nejcennější komodita. Indonésie je jednou z posledních zemí, která má ještě úrodnou půdu a stává se ekonomickou supervelmocí. Moci v zemi ze náhle ujímá agresivní populistická strana Piranas a hrdinou snímku je Angga Saputra (Oka Antra) – Bývalý mariňák, ze kterého se stal kongresman zvolený za Piraně. Jeho úkolem je udržovat morálku a poslušnost obyvatelstva. Primárně se má soustředit na rebely, kteří vystupují proti vládnoucí straně.

Největší odbojová skupina si říká Reform a Angga musí chtě nechtě spolupracovat se svým dřívějším protivníkem Wisnu (Edward Akbar), krutým vůdcem z polovojenského prostředí. Během jedné z misí na udržení pořádku je Angga přepadený a zajatý Reformou a rychle zjišťuje, že je všechno jinak, než si dosud myslel. Součástí Reformy je Sari Nirmala (Julie Estelle), Anggova snoubenka, která byla označena za mrtvou. Ta mu vysvětluje, že strana společnosti dlouhodobě lže, většinu jídla posílá na export pro vlastní prospěch a vlastní obyvatelstvo nechá hladovět.

Když na úkryt Reformy zaútočí Wisnu a jeho muži, zachrání Angg Sari život a je označený za zrádce a nepřítele strany. Nemůže se obrátit na nikoho jiného, než na svoje čtyři bývalé mariňácké druhy: Oggiho, Baru, Ethana a Tina. K nim se přidává ještě tichý zabiják z Reformy známý jako Spec. Šestice musí najít víru jeden v druhého a držet pohromadě, protože na ně čeká nelehký úkol. Ukáže se, že Wisnu chystá rozsáhlou genocidu všech členů Reformy i jejích sympatizantů. Hrdinové mají tři dny na to, aby plán zastavili a zachránili tak miliony lidí před jistou smrtí.

Ve snímku byste asi marně hledali nějaké mezinárodně známé herce, pokud pomineme skutečnost, že si řada z nich zahrála v už zmiňovaném Raidu. Snímek napsal a zrežíroval Randy Korompis, jako svou celovečerní prvotinu. Producenti filmu také na IMDb nemají žádný další kredit, až na Maria Kassara, což je hollywoodský veterán, který má na triku Ramba 1-3, Total Recall, Rudé horko, Air America, Jakubův žebřík, Terminátora 2-4, Univerzálního vojáka, Cliffhangera, Hvězdnou bránu a celou řadu dalších proslulých filmů. Tak doufejme, že se Kassar asi po desetileté pauze vrací k produkování filmů kvůli tomu, že ve Foxtrot Six vidí něco výjimečného.

Herecké výkony v anglickém voiceoveru nepůsobí zcela přesvědčivě, zato vizuál vypadá celkem slibně, což by údajně mělo souviset také se skutečností, že jde o jeden z nejdražších indonéských projektů. V galerii pod trailerem najdete sadu fotek a plakátů.

Galerie: 14

Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu Foxtrot Six: Ozbrojené komando se postaví proti vládě utiskovatelů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu