X-Men: Dark Phoenix: Co měnily dotáčky a víc od režiséra filmu

X-Men: Dark Phoenix: Co měnily dotáčky a víc od režiséra filmu | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Simon Kinberg se rozpovídal o detailech z traileru, o odložené premiéře či o délce filmu. K tomu nejnovější fotky.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Co dalšího kromě kostýmů chtěl mít Kinberg jinak? Celkově toužil snímek udělat přirozenější, hrubší, reálnější. Hodně ho inspiroval Logan, a tak chtěl vzít obdobný náhled na superhrdiny a aplikovat jej na intergalaktický příběh většího měřítka. Film tak podle něj ve výsledku bude víc emocionální, víc šokující.

Šokující pro některé fanoušky mohlo být to, že trailer a plakát filmu měly černé na bílém zapsané datum premiéry, jen aby se to datum hned druhý den o několik měsíců změnilo. To Kinberg připouští, že je nešťastné, nicméně v momentě dokončení traileru a plakátu ještě zkrátka o odložení nebylo rozhodnuto. Podle režiséra k němu došlo proto, že všichni zúčastnění uznali, že by se do původního únorového termínu nestihly dokončit v dostatečné kvalitě efekty. A protože v létě se uvolnilo volné místo po odloženém Gambitovi, tvůrci po něm hned sáhli. Navíc v létě cítí větší příležitost. Celkově se stále předpokládá, že v létě chodí lidi víc do kina, navíc v daném termínu dostane Dark Phoenix prostor v kinech IMAX a také lepší pozici v Číně.

Proč vlastně došlo k dotáčkám, které časový pres zavinily? Kinberg začal zeširoka a poukázal na to, že produkce jako Marvel nebo Pixar už dopředu s dotáčkami počítají. Film je živý organismus, o kterém se spoustu věcí dozvíte až ve střižně. Jinými slovy se nás režisér snaží ubezpečit, že je vše v pořádku. Co konkrétně se ale upravovalo? Především akční finále, kde upravovalo celkové měřítko – a to jak ve vizuálním slova smyslu, tak pokud jde o emoce postav. Následně také bylo potřeba doladit všechny předchozí scény, které se změnami ve finále specificky korespondují, aby najednou nebyly v ději nesrovnalosti.

Závěrečný počin má mít podle Simona mezi 120 a 150 minutami, tak si počkáme, jestli se ty minuty podařilo nějak rozumně naplnit. V galerii najdete nejnovější fotky.

V Dark Phoenix se X-Meni postaví svému dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: Osobě z vlastních řad, Jean Grey. Během záchranné mise ve vesmíru Jean téměř zemře, když ji zasáhne tajuplná kosmická síla. Po návratu domů je díky oné síle podstatně mocnější, ale také daleko nestabilnější. Zápasí s někým dalším, kdo žije v jejím nitru a svoje nově nabité síly uvolňuje způsobem, jaký nedokáže ani pochopit, ani ovládnout. Ubližuje těm, které má nejraději a stává se jádrem toho, proč se X-Meni začínají rozpadat. Rodina se začíná pomalu rozpouští a musí najít způsob, jak se znovu sjednotit. Nejen pro záchranu duše Jean Grey, ale i pro záchranu naší planety, na kterou útočí mimozemšťané, kteří se snaží tajuplnou sílu zneužít pro ovládnutí celé galaxie.

V hlavních rolích hrají Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender, Evan Peters, Olivia Munn, Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Alexandra Shipp a Kodi Smit-McPhee. Scénář napsal a režíruje Simon Kinberg. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 6. 6. 2019.

Zdroje: Collider I, II, IGN, Empire I, II

« Předchozí kapitola

X-Men: Dark Phoenix

14.02.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 5

X-Men: Dark Phoenix: Co měnily dotáčky a víc od režiséra filmu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Co měnily dotáčky a víc od režiséra filmu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Co měnily dotáčky a víc od režiséra filmu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Co měnily dotáčky a víc od režiséra filmu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Co měnily dotáčky a víc od režiséra filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu