Venom: První dojmy od dvou členů redakce

Venom: První dojmy od dvou členů redakce | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
S kolegou Tučňákem jsme společně vyrazili na Venoma a máme pro vás první dojmy. Opravdu je to tak špatné, jak se říká?

Zahraniční recenze daly Venomovi dost za uši. Společně s kolegou Tučňákem jsme se vypravili do kina, abychom si ověřili, jestli je to vážně tak špatné, jak se říká.

Za mne film příliš dobře nedopadl po stránce děje a budování postav. Od jedné situace k druhé se jde prostřednictvím líných scenáristických zkratek a většina charakterů nemá naprosto žádnou motivaci, nebo jenom tu úplně nejpovrchnější. Druhý velkým problémem je nevyváženost stylu. Chvílemi se snímek tváří jako vážně pojatý tělesný horor, aby v zápětí přešel do komediální roviny, kdy si film vyloženě dělá legraci z toho, co se Eddiemu Brockovi děje.

Za sebe bych klidně přitlačil daleko víc na tu komediální rovinu, protože v té snímek dokáže být neotřelý a nabízet něco nového. Ve vážných chvílích je to ve spojení se scenáristickou bezradností dost nuda. Bizarní vztah Eddieho s Venomem film táhne kupředu, akce není marná, ale dohromady se zkrátka a dobře nepodařilo snímku na nic zaměřit a zpracovat to opravdu důkladně. Je zo bizarní, ale ne dost na to, aby z Venoma byla skutečná kuriozita. S klidným svědomím tak můžu snímek doporučit jen těm opravdu největším komiksovým nadšencům, pro ostatní je Venom příliš nijaký.

Kolega Tučňák byl o něco smířlivější, jeho dojmy najdete v přiloženém videu:

Jedna z nejsložitějších, nejzáhadnějších a nejdrsnějších postav přichází na velká plátna. Na Oscara nominovaný Tom Hardy je smrtící ochránce Venom. Dále hrají Michelle Williams, Riz Ahmed, Jenny Slate a Woody Harrelson. Režíruje Ruben Fleischer, podle scénáře Jeffa Pinknera a Scotta Rosenberga. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 4.10. 2018.

Galerie: 2

Venom: První dojmy od dvou členů redakce | Fandíme filmu Venom: První dojmy od dvou členů redakce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu