Spider-Man: Daleko od domova: Mysterio na prvních záběrech

Spider-Man: Daleko od domova: Mysterio na prvních záběrech | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Natáčení v Česku nám dopřálo další unikátní pohled, tentokrát na záporáka filmu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Článek obsahuje spoilery ke Spider-Manovi: Far From home

Tak přeci jen natáčení Spider-Mana v Česku vydalo posledních pár tajemství. Na záběrech z Liberce jsme dostali vůbec první pohled na padoucha Mysteria. Tvůrci se jej snaží zakrývat, viditelně velkou část jeho podoby dokončí digitální triky a zatím jsme viděli pouze dubléra, ne Jakea Gyllenhaala. I tak si můžeme udělat první představu o tom, jak ve filmu bude vypadat. Zdá se, že tahle scéna se točila až teď o víkendu, kdy štáb v Liberi finišoval.

Z dřívějšího natáčení se k nám dostaly další podrobnosti. Na náměstí v Liberci v jednotlivých chvílích bylo naráz až 500 komparsistů. Jistý vliv na to, jak finální scéna bude vypadat, mělo počasí (déšť). Na „pouť“ přicházejí Ned s Beth, zřejmě na rande, jdou se povozit na ruské kolo. Na místě je také Michelle. Ta hledá Petera a přitom si všimne, že se něco děje s fontánou. Z té něco začne stříkat, snad horká láva? To možná zní šíleně, ale pamatujme, že filmový padouch Mysterio pracuje s vizuálními i praktickými efekty (v komiksech prachoval v Hollywoodu). Socha u fontány ožívá, zřejmě jde o Mysteria. Dav začíná panikařit. Michelle pomáhá zachránit někoho z kolotoče. Policie po něčem (Mysteriovi?) střílí. Vybuchuje policejní auto.

Dav prchá, Ned s Beth jsou uvízlí na ruském kole. Peter Neda smskou varuje (zjevně pozdě), že se na náměstí blíží nebezpečí. Na scéně byl Spider-Man v černém, kterému snad produkce říkala „Night Monkey“ (noční opice). Spider-Man v černém se objevil na radnici, na okolních střechách, před ruským kolem i přímo na něm. Ned říká cosi o tom, že to není „on“ (Spider-Man?), ale nějaký „evropský robot“. Tahle pasáž není zcela jasná, ale zdá se, že Ned stále spolupracuje s Peterem a snaží se okolí přesvědčit o tom, že v Lunaparku s nebezpečím bojuje někdo jiný než Spider-Man. Mysterio / tajemné cosi (skutečnou podobu oponenta dotvoří až digitální efekty) je postřeleno a mizí. Dojde na polibek Neda a Beth.

Ano, popis situace je dost nejasný, ale mějte na paměti, že přihlížející neviděli ani z daleka všehno, štáb se snažil utajit co mohl, sekvence se netočí kompaktně a velkou část scény dotvoří až digitální efekty. I tak však dostáváme docela dobře čitelný obrázek scény veselí na pouti, kterou zničí filmový záporák. A teď už následují slíbená videa a fotky s Mysteriem:

Další kapitola »

Galerie: 2

Spider-Man: Daleko od domova: Mysterio na prvních záběrech | Fandíme filmu Spider-Man: Daleko od domova: Mysterio na prvních záběrech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest