Lone Survivor: Peter Berg si spraví svou válečnou reputaci

Lone Survivor: Peter Berg si spraví svou válečnou reputaci | Fandíme filmu
Většina veřejnosti Battleship nepřijala. Očistí Bergovo jméno vážně pojaté akční drama, natočené podle skutečných událostí z války v Afghánistánu?

Osobně si budu stát za tím, že Bitevní loď je skvěle natočená, záměrně přestřelená, popcornová ptákovina (v pozitivním slova smyslu), kterou si každý fanoušek filmů jako Armageddon nebo Den nezávislosti prostě musí vychutnat. Širší veřejnost si ale velkolepou poctu filmovým klišé neužila, popřípadě jí ani nedala šanci, protože byl snímek nešťastně prezentován jako „adaptace deskové hry“, což obzvlášť v případě „Lodí“ zní opravdu uhozeně. Peter Berg ale jako „odměnu“ za natočení Battleship dostal od Universalu svolení natočit válečné drama Lone Survivor,

Film bude pojednávat o skutečné události (potažmo tedy vycházet z jejího knižně vydaného zápisu) z války v Afghánistánu. Marcus Luttrell společně s dalšími třemi Navy SEALs y se vypravili na rutinní průzkumnou misi, při které zajali několik afghánských pastevců. Po krátké debatě se je rozhodli nechat běžet, což se jim také stalo osudným. Pastevci je prozradili bojovníkům Tálibánu, kteří na Navy SEALs zaútočili ze zálohy v mnohonásobné přesile. Vojáci statečně hájili jeden druhého, posily nikdy nedorazily (bojovníci Tálibánu záchranný vrtulník sestřelili) a pouze díky souhře šťastných náhod se Luttrellovi jako jedinému podařilo přežít, když se nejdřív několik dní vlekl zraněný pouští, a pak se skrýval před Tálibánem u sympatizujících afghánských vesničanů.

Peter Berg se s Luttrellem seznámil během příprav Království, a potom co strávil měsíc s jednotkou Navy SEALs, začal pracovat na adaptaci Luttrellovy knihy. Luttrell si prý dohlédne na to, aby šlo o co nejvěrnější záznam skutečné události, Berg zase prozradil, že máme čekat nepokrytě patriotistickou, akční poctu čtveřici statečných vojáků, film nemá v úmyslu řešit jakékoliv politické otázky. Akce ve filmu by měla připomínat Black Hawk Down. Hlavní role by se měl zhosti Mark Wahlberg, do zbylých tří rolí si Berg vyhlédl Bena Fostera, Taylora Kitsche a Emila Hirshe. Kdy přesně se filmu dočkáme, zatím není jisté, ale smrt Bin Ládina a úspěch snímku Act of Valor prý natáčení snímku výrazně přiblížily. Na závěr přidáváme video, které ve skratce shrnuje "operaci Red Wings".

 

Operace Red Wings

 

Zdroje: Deadline, Collider, Variety, Black Five

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu