Recenze: Next Gen

Recenze: Next Gen | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Nový animovaný celovečerák od Netflixu o přátelství robota a dospívající dívky se překvapivě povedl nad očekávání.
  1. Kapitola č.1
  2. Verdikt

Snímek s nicneříkajícím názvem Next Gen je nový akční sci-fi animák od společnosti Netflix, jenž vznikl za spolupráce amerických, kanadských a čínských filmařů. A jak už bývá na tomto internetovém kanálu zvykem, o scénář a režii se postarali dva naprosto neznámí a nepříliš zkušení tvůrci Kevin R. Adams a Joe Ksander. Jejich dílo, které je současně adaptací stejnojmenného čínského komiksu (ten v západních zemích nejspíš také nikdo nezná), můžete zhlédnout na Netflixu od září 2018. Proč byste si jej neměli nechat ujít?

Autoři nás ve svém filmu přivádějí do futuristického světa, v němž lidstvo zcela pohltily moderní technologie. Prakticky každý člověk má vlastního robota, který je pro něj nejen sluhou, ale často i jediným opravdovým společníkem. Hlavní hrdinkou je věčně naštvaná a zakomplexovaná teenagerka Mai. Totální outsiderka, jež trpí rozchodem svých rodičů, nemá žádné přátele a nenávidí stroje, neboť právě jim dává za vinu chladné a nestabilní vztahy, jaké panují mezi lidmi. Zvrat přichází ve chvíli, kdy se Mai setkává s mimořádně inteligentním, avšak zároveň extrémně nebezpečným bojovým robotem 7723, vybaveným zbraněmi hromadného ničení.

Mai svého nového „kamaráda“ zpočátku jen využívá k provádění lehkomyslných lumpáren a také k pomstě na těch, kteří jí v minulosti nějak ublížili. Mezi podivným nesourodým duem hrdinů se postupně začíná vytvářet velice hluboké přátelské pouto, to ovšem vzhledem k jejich rozdílným povahám naráží na spousty překážek. A do toho je tu excentrický miliardář a vynálezce Justin Pin, jenž tajně plánuje pomocí strojů vyhladit veškerou lidskou populaci a ovládnout svět. Mladá dívka a hodný robot se budou muset naučit vzájemnému respektu a důvěře, aby dokázali společnými silami šíleného vědce zastavit…

Asi největší viditelnou slabinou snímku Next Gen je příběh. Ten nepřináší vůbec nic nového ani překvapivého a de facto si jen vypůjčuje osvědčená témata a postupy z jiných, podobně laděných filmů: ústřední hrdina-sociální vyděděnec, který se až díky setkání s neobvyklým přítelem vydává na správnou životní cestu, záporák v podobě zlého bohatého megalomana, nefunkční rodinné vztahy, které se v závěru pod vlivem dramatických událostí dočkají nápravy, nesmí pochopitelně chybět ani komický zvířecí side-kick… Hodně mi to připomínalo čtyři roky starý (a jinak vynikající) animák Velká šestka (Big Hero 6) a to nejen kvůli tomu, že robot 7723 jako by charakterově i vzhledem z oka vypadl postavě Baymaxe ze zmiňovaného titulu. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
8/10
Hodnocení našich čtenářů

Velká šestka

25.10.2014 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 8

Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu