Box Office: Predátora zradil rozpočet

Box Office: Predátora zradil rozpočet | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Predátoři jsou zpátky. Kdyby jich možná nebylo tolik, byl by film lacinější a nepropadl by.

Dobrá zpráva pro studio Fox je, že nový Predátor: Evoluce je jedničkou víkendu. Co je horší je tržba, se kterou to dokázal: 24 milionů dolarů. To je podobná tržba jako Predátoři v roce 2010, kteří měli 24,7 milionů a se započtenou inflací by to dnes bylo nějakých 29 milionů. Akorát minulý film stál 40 mega, zatímco Predátor Shanea Blacka má rozpočet 88 milionů. A právě rozpočet vytrhne asi sérii páteř z těla, protože tyhle peníze měly přilákat všechny diváky, ne jen hardcore jádro. 

(Komerčně) největší díl série Alien vs. Predator utržil v roce 2004 globálních 172 milionů při rozpočtu 60 mega. Úplně první Predátor byl samozřejmě taky hit, při rozpočtu 15 mega dal 98 milionů globálně. Šlo ale spíš o film, kde Arnie kosí s partou vojáků monstrum v džungli. Rozhodně nešlo o film, kde super cool nové monstrum bude hrát v pravidelných sequelech. Tohle tedy pro diváky nebylo žádným velkým lákadlem. K tomu připočtěte nuzné recenze, slabá herecká jména, špatné počasí ve východní části USA, konkurenci v podobě Sestry a kauzu s hercem-pedofilem. V Americe čekejte asi padesátku, možná šedesát milionů. Samozřejmě je tu zbytek světa (prozatím se v něm utržilo 30 milionů), který film zachrání, pokud se tržby rozdělí v nejlepším 30 ku 70. Tzn. 60 milionů v Americe a zbytek ze světa by Predátora poslal k 200 milionům. To by byla největší tržba série a při rozpočtu 40 mega parádní úspěch. S 88 miliony ale pořád celkem průšvih. Kdy se studia poučí, že většina značek, co byly hitem před 30 lety, už prostě netáhnou?

Hodně se zadařilo Lionsgate, která poslala do kin Nebezpečnou laskavost. Film o vlogerce, která začne na vlastní pěst vyšetřovat zmizení své nóbl sousedky, cílí hlavně na starší divačky. Mohou je lákat hlavně Blake Lively a Anna Kendrick. Taktéž jde o malé vykoupení režiséra Paula Feiga, který naposledy trápil kina s Krotitelkami duchů. Film debutuje s 16 miliony a při rozpočtu 20 mega to vypadá dost nadějně, hlavně kvůli tomu, že se filmu předpovídá solidní výdrž. Mezinárodně dalších 3,5 milionu.

"Nic moc" si může připsat White Boy Rick. Matthew McConaughey v něm hraje otce mladého kluka, který to z policejního informátora dotáhne až na drogového dealera první ligy. Filmu se docela dařilo ne festivalech, ačkoli oscarové chvály úplně nepadaly. Teď v kinech to dělá jen 8,8 milionů pro film, který stál 30 milionů. Většina diváků prostě čeká, až to bude na Netflixu. Taková je doba.

Sestra spadla ve druhém víkendu o 66 %, což je nejvíc v celé sérii V zajetí démonů. Warnerům je to ale fuk, protože film s novými 18 miliony sedí už na 85 mega v Americe. Stál 22 mega a aktuálně má 228 mega globálně. Peppermint má ve druhém víkendu 6 milionů a po deseti dnech nějakých 24 mega (25 celosvětově). Pro film, kde Jennifer Garner hraje mstitelku asi dobré. Samozřejmě, zahraniční tržby budou klíčové. Searching se drží dobře, ve čtvrtém týdnu propad 30 % a 3,2 miliony. Thriller s Johnem Cho má už 20 mega z Ameriky a globálně 46 milionů dolarů. Crazy Rich Asians dalších 8 milionů a 187 už mají celosvětově. Mission: Impossible - Fallout je na 761 milionech globálně. V Americe 216 milionů coby Cruisův druhý nejúspěšnější film (po Válce světů s 235 miliony). V Číně 162 milionů. 

Zdroj: Forbes  

Predátor

11.06.1987 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Predátora zradil rozpočet | Fandíme filmu Box Office: Predátora zradil rozpočet | Fandíme filmu Box Office: Predátora zradil rozpočet | Fandíme filmu Box Office: Predátora zradil rozpočet | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest