Predátor: Evoluce: Naše první dojmy

Predátor: Evoluce: Naše první dojmy | Fandíme filmu
Shane Black sliboval pokračování, které sérii posune na další level. Místo toho ji táhne dál do průměru.

Nový Predátor nese v českých kinech název Predátor: Evoluce, ale distributor klidně mohl sáhnout po názvu Predátor: Stagnace nebo třeba Predátor: Retro. Novinka sice možná nenudí, ale rozhodně nepřináší akčnímu žánru nebo téhle konkrétní sérii cokoliv nového. Jasně, tu a tam ukáže Predátor novou hračku a objevuje se koncept geneticky vylepšených mimozemšťanů. To ale působí spíš jako nápad nějakého nadšeného fandy, než jako skutečně nosný motiv, na kterém stojí za to postavit nový film. V zásadě se opět díváme na souboj skupinky slabších lidí se silnějším lovcem z vesmíru, který se tentokrát liší především v míře vtipů.

Těch je ve snímku hodně a ne vždycky fungují. Režisér a spoluscenárista Shane Black se hodně snaží stavět na společné chemii partičky vyřízených vojáků, nicméně směs vzájemného pošťuchování, chlapáckých řečí a podivných osobnostních úchylek rozhodně není kdovíjak objevná a místy sklouzává k trapnosti. Nicméně je třeba přiznat, že komediální složka alespoň ozvláštňuje akci, která je hodně přímočará. Vizuální efekty nebo kaskadérská práce se příliš nepředvedou, tady jde spíš o to někoho z blízka brutálně rozšmelcovat a ukázat krev a vnitřnosti.

Nikdo z hrdinů nijak zvlášť nevyčnívá, predátoři také ne. Dějová linka plná scenáristických zkratek je vyloženě pitomá a závěrečné lákání na budoucí filmy vyloženě vyvolává otázku, jestli tohle skutečně ta cesta, která chytne diváky za srdíčko. Na druhou stranu, hrdinové, které baví, že můžou nasadit krk při boji se šmejdem z vesmíru, by mohli leckoho potěšit a celkově snímek docela příjemně utíká – než se nadějete, tak jste přes všechny ty hlášky a přestřelky na konci a ani to nebolelo. Více v přiloženém videu.

Predátor: Evoluce

14.09.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest