Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine

Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Představitel Batmanova komorníka Aflreda či držitel Oscara za Pravidla moštárny pomůže odvyprávět příběh Žižkových počátků.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Jan Žižka (Medieval), český snímek s mezinárodními ambicemi, který začne režisér Petr Jákl (Kajínek, Ghoul) natáčet 17. září, se dočkal další silné castingové volby. Po obsazení Bena Fostera do hlavní role přibyl také Michael Caine, který byl obsazený jako Boreš, fiktivní postava poradce krále Václava IV. Dle dostupných informací by měl být Jan Žižka nejdražším (nebo jedním z nejdražších) českým filmem, přičemž na financování přispěli Státní fond pro kinematografii, Prague Film Fund, Creative Europe a soukromí investoři. Snímek zaštítili také Středočeský kraj, hlavní město Praha a předseda Senátu ČR Milan Štěch. Distributorem snímku v Česku je Bioscop.

Námět připravil Kevin Bernhardt, který byl také konzultantem české videohry Kingdom Come (hra je zasazená od podobného časového období), první verzi scénáře psali (před finální verzí, za kterou stojí přímo režisér Jákl) Marek Dobeš (Kajínek, seriál Místo nahoře) a Michal Petruš (seriál Rozsudek), v určité fázi se podílel také Petr Bok (scenárista Ghoula, autor dokumentu o Janu Husovi). Produkuje Cassian Elwes (The Butler, Mudbound, Dallas Buyers Club, Ain't Them Bodies Saints). Starší informace uváděla, že v dalších rolích mají vystupovat také Karel Roden, Ondřej Vetchý, Hynek Čermák, Michal Dlouhý a Werner Daehn, německý představitel převážně vedlejších rolí, které se objevil také v Kajínkovi.

Snímek se postupně objevoval pod českými názvy Žižka – psanec a Jan Žižka a pod anglickými názvy Warrior of God a Medieval. Zajímavé přitom je, že v něm nebude znázorněno Žižkovo „vrcholné“ období. Filmaři využili skutečnosti, že až do Žižkova nástupu do čela Husitů jsou o jeho životě dochované vesměs kusé záznamy. Mezery v historii vyplnili příběhem o mladém muži, který v neklidné době projde tvrdou zkouškou svých ideálů, aby se následně mohl stát zapáleným husitským vůdcem. Můžeme tak spekulovat o tom, zda v případě úspěchu tvůrci nezkusí zadaptovat pro film také pozdější roky Žižkova života. Nalézt můžeme hned několik synopsí. Tady je jedna česká:

Další kapitola »

Galerie: 10

Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu