Star Trek Quentina Tarantina by ukázal hrůzy širého vesmíru

Star Trek Quentina Tarantina by ukázal hrůzy širého vesmíru | Fandíme filmu
Karl Urban o Star Treku Quentina Tarantina a o Star Treku 4.

Když jsme naposledy slyšeli o příštím Star Treku, nebyla to dobrá zpráva. Přípravy snímku se zadrhly na vyjednávání s Chrisem Pineem a Chrisem Hemsworthem, kteří se s produkcí prozatím nedomluvili na výplatě. Karl Urban, představitel Bonese, vystoupil na Trekonderoga conu a krátce s fanoušky o budoucnosti Star Treku promluvil.

Urban doufá, že si ještě v jednom nebo dvou Star Trecích zahraje. Scénář čtvrtého filmu je hotový, část herců už se potkala s režisérkou S.J. Clarkson a počítá se s natáčením v Británii, kde režisérka žije a zároveň je tam také momentálně producent J.J. Abrams, který tam točí Star Wars IX. Všechno v tuhle chvíli závisí na tom, kdy budou všichni herci naráz k dispozici, a kdy se podaří vyjednat podmínky spolupráce s oběma Chrisi. A Urban věří tomu, že se jednání podaří dovést ke zdárnému konci.

Kdyby se to ale přeci jen nepodařilo, Urbanovi by to až tak líto nebylo. Ještě víc než Star Trek s Chrisem Hemsworthem jej totiž láká Star Trek s Quentinem Tarantinem. Na ten si budou muset fanoušci i herci počkat delší dobu, ale podle Karla by to čekání stálo za to. Urban připomněl, že nápad vzešel od samotného Tarantina, který jej představil producentu Abramsovi. Následně začal vznikat podle Tarantinova námětu scénář a stále není zcela vyloučené, že snímek opravdu jednou bude natočený (i když to zní jako značná utopie).

Urban o projektu něco málo ví a je podle něj naprosto šílený. Jeho pojetí je dost unikátní a snímek by rozhodně musel být mládeži nepřístupný. Ne však proto, že by v něm Tarantino chtěl mít něco obscénního. Je to proto, že Tarantino chce plně zachytit děsivost příběhů, které jsou zasazené do širého vesmíru. Když by kupříkladu byl někdo vtažený z lodi do prostoru, tak bychom nejprve viděli, jak z něj podtlak vysaje útroby. Mládeži nepřístupný snímek by Tarantinovi dal možnost podobné výjevy ukázat v plné šíři.

Urban potvrzuje, že Tarantino by vlastní příběh chtěl točit se současným obsazením. Karl osobně touží s režisérem pracovat. Láká ho točit s tvůrcem, který je skutečným Autorem s velkým A a dokáže už jen samotným obrazem říct mnohé. Jeho Star Trek by byl podle Urbana skvělý. Záleží podle něj čistě na studiu Paramount, jestli se s režisérem dohodne na spolupráci. Pokud by se to skutečně stalo, nebude to dřív než za rok, až Quentin dokončí a uvede do kin svůj aktuální počin, Once Upon a Time in Hollywood.

Zdroje: Trek Movie I, II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest