Stan Lee má být ochráněný soudním příkazem

Stan Lee má být ochráněný soudním příkazem | Fandíme filmu
Snad je konečně konec zneužívání důvěry a stáří slavného komiksového autora.

Na jaře se objevily v hollywoodském tisku podrobné reportáže o tom, že stárnoucí komiksový autor Stan Lee je obětí ekonomického zneužívání od lidí ze svého nejbližšího okolí. Před několika dny soud vydal zákaz přibližování pro Keyu Morgana, Stanova opatrovníka, který v minulosti byl podezřelý z toho, že zneužívá Stanovy důvěry a slábnoucího zraku pro své obohacení.

Po obviněních z podvodu, zneužívání a zpronevěry soud Morganovi na tři roky zakzal se Stanem styk. Keya je obviněný z toho, že při zneužití Stanovy důvěry zpronevěřil výtvarná díla, hotovost a další cennosti v celkové hodnotě vyšší než pět milionů dolar. Také je obviněný z toho, že Stana přestěhoval, aby jej odřízl od rodiny a z toho, že vznášel na policii křivá obvinění. Morgan nesmí Stana kontaktovat nebo se k němu přiblížit na sto yardů. Zákaz se vztahuje také na Stanovu dceru J.C. Lee a jeho bratra Larryho Liebera.

Zákaz by měl do Leeho života vnést stabilitu, která mu chyběla od chvíle, kdy zemřela v roce 2017 jeho manželka Joan. Stanův právník Jonathan Freund uvádí, že se Leeho zdraví zlepšuje a starý pán opět pracuje, vytváří postavy. O zákaz přibližování pro Morgana Stonovi zástupci usilovali už dřív, ale předchozí pokus soud zamítl, protože předchozí právník údajně jedna bez Leeho svolení. Morgan tvrdí, že všechna obvinění proti němu jsou lživá. Nic prý nedokazuje, že by se Stanem měli nějaké neshody, právníka Freunda Stan vyhodil údajně už před pěti měsíci a celé je to prý pokus Leeho dcery J.C. o to, aby jej odstranila ze Stanova dosahu.

Lee se soudí také s Jerrym Olivarezem, svým dřívějším mediálním zástupcem. Ten je obviněný z toho, že Leemu z účtu odsál 1,4 milionu dolarů. Chvíli se Lee soudil také s firmou POW! Entertainment, kterou založil, prodal a následně pro ni pracoval. Tak se ale vše v dobré obrátilo a obě strany opět spolupracují.

Pokud máme věřit soudu, tak to vypadá, že problémem byl skutečně především v Morganovi. Snad tedy končí období, ve kterém byl Lee vysávaný svůj okolím a jeho stáří bude moci pokračovat v poklidu.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest