Galveston: Drsný thriller od tvůrce Temného případu

Galveston: Drsný thriller od tvůrce Temného případu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Ben Foster a Elle Fanning utíkají před svou násilnou minulostí, ta je jim ale v patách. Podívejte se na atmosferický trailer, seznamte se.

Nic Pizzolatto je podepsaný pod první sérii Temného případu. Jasně, je podepsaný také pod druhou a pod remakem Sedmi statečných, ale tu první řadu Temného případu už mu nikdo neodepře. Pizzolatto napsal také román, který následně společně s Mélanie Laurent převedl do podoby filmového scénáře, který Laurent potom zrežírovala. Snímek (i předloha) se jmenuje Galveston, což je jméno texaského města, do kterého se vydávají protagonisté kriminální road movie – vymahač dluhů Roy a mladá prostitutka Raquel. Dvojice svedená osudem.

Jak můžete vidět v upoutávce, snímek hodně sází na pochmurnou atmosféru, lehce artový nádech a občasné exploze násilí. Festivalové recenze jsou dost rozpačité (polovina recenzí kladná, polovina záporná), ale i tak snímek na první pohled působí docela lákavě. Ústřední dvojku si zahráli Elle Fanning a Ben Foster, ve vedlejší roli vystupuje Beau Bridges. Synopse českého knižního vydání říká následující:

Roy Cady, vymahač dluhů a příležitostný zabiják, už zažil i lepší časy. Nejenom, že se od lékaře dozvěděl, že má plíce plné neléčitelných nádorů a jeho mafiánský šéf Stan mu přebral holku – teď na něj Stan navíc ještě nachystal léčku, ze které nemá vyváznout živý. Jenomže Roy má setsakramentsky tuhý kořínek. S krvavou spouští za zády a dvěma dívkami po boku, osmnáctiletou prostitutkou Rocky a její tříletou sestrou Tiffany, utíká z New Orleans do texaského Galvestonu. Nepravděpodobná, násilím a náhodou dohromady svedená trojice nachází útočiště v zaplivaném motelu plném zkrachovalých existencí, kde se Roy, zdeptaný úvahami o smrti a promarněném životě, rozhodne ještě naposledy udělat něco smysluplného…

Snímek začne být po světě uváděný letos v říjnu, tak třeba se dočkáme i u nás.

Galerie: 6

Galveston: Drsný thriller od tvůrce Temného případu | Fandíme filmu Galveston: Drsný thriller od tvůrce Temného případu | Fandíme filmu Galveston: Drsný thriller od tvůrce Temného případu | Fandíme filmu Galveston: Drsný thriller od tvůrce Temného případu | Fandíme filmu Galveston: Drsný thriller od tvůrce Temného případu | Fandíme filmu Galveston: Drsný thriller od tvůrce Temného případu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest