On the Basis of Sex: Felicity Jones bojuje za ženská práva

On the Basis of Sex: Felicity Jones bojuje za ženská práva | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Návnada na Oscary představuje důležitou osobnost a kapitolu amerických dějin. A ano, tenhle trailer si můžete pustit i bez dovolení manžela!

Ruth Bade Ginsburg je významná ameriká právnička, později členka nejvyššího soudu. Snímek On the Basis of Sex se soustředí na to, jak během kariéry bojovala proti zákonům, které jsou diskriminační na základě pohlaví. Výrazně tak přispěla k rovnoprávnosti mužů a žen v USA. Hlavní roli ve snímku hraje Felicity Jones (Rogue One: A Star Wars Story), kterou doplňují Armie Hammer (Dej mi své jméno, Krycí jméno UNCLE), Justin Theroux (Pozůstalí), Kathy Bates (American Horror Story) či Sam Waterston (Grace and Frenkie). Scénář napsal neznámý Daniel Stiepleman, režíruje Mimi Leader (Pozůstalí, Drtivý dopad).

V přiloženém traileru On the Basis of Sex působí jako typický „oscarový“ snímek v dobrém i špatném slova smyslu. Dostáváme důležité téma, šikovné tvůrce a skvělé herce. K tomu ale také hudbu, která strašně tlačí na pilu a dohromady možná až příliš okatý patos. Tak doufejme, že v praxi bude vlastní snímek střízlivější. S americkou premiérou se počítá na 25.12., česká ani slovenská prozatím ohlášené nebyly.

Galerie: 4

On the Basis of Sex: Felicity Jones bojuje za ženská práva | Fandíme filmu On the Basis of Sex: Felicity Jones bojuje za ženská práva | Fandíme filmu On the Basis of Sex: Felicity Jones bojuje za ženská práva | Fandíme filmu On the Basis of Sex: Felicity Jones bojuje za ženská práva | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu