DC: Budoucnost patří ženským režisérkám

DC: Budoucnost patří ženským režisérkám | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Studio Warner chystá hned 5 superhrdinských filmů s ženskými režisérkami. V minulosti číslo nevídané. Plus: Možnost hrát hrdinku údajně odmítla Lady Gaga.

Hollywoodský zpravodaj Deadline připravil článek o tom, že studio Warner chystá opravdu velké množství projektů režírovaných ženami. Mezi tím vším pak vyčnívají projekty superhrdinské. Ano, Aquamana, Shazama!, The Flashe a The Batmana připravují muži, ale aktuálně studio zaměstnává nebo alespoň lanaří stejné množství režisérek.

Už v tuhle chvíli se točí Wonder Woman 1984, která vzniká pod taktovkou Patty Jenkins. Nově se o snímku dozvídáme, že po Washingtonu se štáb podívá také do Londýna a do Španělska. Dole v galerii najdete nejnovější fotky z natáčení, včetně těch s představitelkou hlavní role, Gal Gadot.

Dále Deadline připomíná, že Ava DuVernay stále připravuje vesmírnou epopej New Gods, o které bližší podrobnosti najdete ve starším článku.

Jako první režisérka s asijskými kořeny, která dostala možnost točit komiksový film, zrealizuje Cathy Yan dámskou týmovku Birds of Prey, ve které se vrací v ústřední úloze populární Harley Quinn, v podání Margot Robbie. Také o tomhle snímku se nově dozvídáme pár dalších zajímavostí: Lady Gaga dostala možnost hrát roli Huntress nebo Black Canary, ale nabídku odmítla. Podle jiné nepotvrzené zákulisní zprávy produkce do role Black Canary hledá míšenku, která umí zpívat. Peyton Elizabeth Lee (Andi Mack, Shameless) by si podle nepotvrzených informací mohla zahrát Cassandru Cain. A prakticky neznámá herečka Francesca Ruscio se na Twitteru pere o roli Huntress – viz její tweety níže.

No a pak jsou tu chystané snímky Batgirl a Supergirl – Podle informací Deadline a známého insidera Daniela R se pro oba projekty taktéž hledají režisérky.

To máme tedy pět režisérek pro pět chystaných superhrdinských projektů – v minulosti naprosto nevídané číslo. Teď by možná stálo za to udělat další krok a nechat ženy režírovat mužské hrdiny a muže ženské hrdinky, aniž by se kolem toho dělal povyk. Ale to bude nejspíš ještě nějaký ten pátek trvat. A teď můžete zamířit do galerie, za slíbenými fotkami z Wonder Woman 1984.

Zdroje: Daily Mail, Deadline, Batman News I, II, Daniel R I, II, III, Heroic Hollywood

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

DC: Budoucnost patří ženským režisérkám | Fandíme filmu DC: Budoucnost patří ženským režisérkám | Fandíme filmu DC: Budoucnost patří ženským režisérkám | Fandíme filmu DC: Budoucnost patří ženským režisérkám | Fandíme filmu DC: Budoucnost patří ženským režisérkám | Fandíme filmu DC: Budoucnost patří ženským režisérkám | Fandíme filmu DC: Budoucnost patří ženským režisérkám | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu