Box Office: Žraloci, rasisti a Slender Man

Box Office: Žraloci, rasisti a Slender Man | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Hlavní novinky víkendu dost překvapily a vytřeli střídmým kasovním analytikům zrak.

Překvapením víkendu je bezpochyby MEG: Monstrum z hlubin. Námořní balada o obřím žralokovi, kterému čelí Li Bingbing (jde o především čínskou produkci) a Jason Statham, měla utržit 20 milionů. Projekce se ale sekly zhruba o dalších 20 mega a debut se nakonec zastavil na 44,5 milionech. Warneři dostanou z Číny díky koprodukci s tamější firmou skoro polovinu tržeb, místo standardní čtvrtiny, takže je dobře, že tam film prorazil s 50 miliony. Americké tržby jim ale určitě dělají větší radost.

Film stál 150 mega, takže globální otvírák ve výši 141 milionů je velký úspěch. Pro Stathama asi největší, protože jeho jméno rezonovalo víc než podprůměrné recenze. To ale zná i Dwayne Johnson, který bojoval se špatnými recenzemi a přírodní katastrofou v San Andreas a taky vydělal slušné peníze. U MEG se čeká něco přes 100 milionů z Ameriky, možná až 140 mega. Zbytek přihodí svět a asi nebude malý. Na společný projekt obou pánů, Hobbse a Shawa, jsem tak docela zvědavý.

Nezávislou novinkou víkendu je satirické drama BlacKkKlansman od Spikea Leeho o infiltraci černošského policisty do Ku Klux Klanu. Režisérská legenda měla vždy cit pro sociální témata a aktuální politická situace v USA si vyžádala jeden z jeho nejlepších a nejostřejších filmů kariéry. Film se díkybohu chytil i u diváků a utržil 10,8 milionů. Není to megatržba, ale film má solidní ohlasy napříč diváky a recenzenty, takže určitě nezapadne. Třeba to dotáhne až do oscarové sezóny.

Hodně překvapil horor Slender Man s 11,3 milionu. Známá internetová legenda sice schytala nejtuctovější zpracování jaké asi šlo, což si kritici nenechali líbit, přesto jde o nadprůměrný debut pro 10milionový film. Studiu Sony se poslední dobou docela daří s malými filmy (Equalizer 2, Sicario 2).

Mission: Impossible - Fallout spadla trochu ostřeji ve třetím víkendu než Národ grázlů, což nepochybně zapříčinil Statham a jeho žralok, přesto má film 20 milionů a 162 mega po 17 dnech nasazení. Globálně jsme na 437 milionech. Už jen kousek od první Cruisovy globální sedmistovky. Mimo Jurského světa 2 půjde o nejúspěšnější hranou ne-komiksovku roku. 

Zbylým filmů se dařilo veskrze průměrně. Kryštůfek Robin neprokazuje žádnou výraznou výdrž a spadl totožně jako Můj kamarád drak o 48 % na 12 milionů. Z Ameriky zatím padesátka, globálně 62 milionů. Bohužel na zahraničních číslech to teď závisí. Špión, který mi dal kopačky má ve druhém víkendu 6,6 milionů a 24 mega po deseti dnech. Asi si to zasloužilo víc, ale Mamma Mia! Here We Go Again všemu zatla tipec. Muzikál totiž nijak nepolevuje a už je nad stovkou v USA a na 280 mega globálně. Ani Temné síly, nová fantasy pro teenagery, nikoho nezajímají, film spadl ve druhém víkendu na 2 miliony a má jenom 11 mega. A už vůbec nikdo nechodí na Pavla Kříže coby Hitlera v dokumentu Death of a Nation. Ve druhém víkendu 990 000 dolarů a nuzných 4,5 milionů po deseti dnech nasazení. 

Ant-Man a Wasp jsou celosvětově na necelých 450 milionech a v tuhle chvíli čekáme na to, jak si snímek koncem srpna a září povede v Číně a Japonsku. Pokud alespoň stejně dobře, jako první Ant-Man, tak by se snímek mohl nakonec vyšplhat na nějakých 600 milionů.

Příští týden očekáváme spíš menší tržby, největšími novinkami budou pravěké dobrodružství Alpha a Wahlbergův thriller Mile 22.

Zdroj: Forbes

Meg: Monstrum z hlubin

10.08.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Žraloci, rasisti a Slender Man | Fandíme filmu Box Office: Žraloci, rasisti a Slender Man | Fandíme filmu Box Office: Žraloci, rasisti a Slender Man | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest