Farma zvířat: Netflix zaplatí další film Andyho Serkise

Farma zvířat: Netflix zaplatí další film Andyho Serkise | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Alegorická klasika George Orwella se dočká dlouho odkládané performance capture verze.

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Netflix zakoupil celosvětová distribuční práva na Mauglího, film Andyho Serkise, který s pomocí technologie performance capture přivádí k životu nejslavnější knihu Rudyarda Kiplinga. Andyho spolupráce s Netflixem tím ani zdaleka neskončila. Nevíme, zda se obě spolupráce domluvily naráz, anebo jedna vedla k druhé, nicméně jisté je, že Serkis se společností připravuje také Farmu zvířat.

Andy se ji snaží připravit už od roku 2012, kdy jedinou jeho režisérskou zkušeností bylo vedení sekundárního štábu při natáčení Hobita. Už od začátku chtěl Serkis využít svoje zkušenosti s technologií performance capture. Nechtěl točit živá zvířata a následně jim rozpohybovat ústa a ani nechtěl dělat kompletní animák. Jeho snem už od začátku bylo, že pohyby zvířat budou plně vycházet z pohybů herců. Že tenhle postup může fungovat, si také ověřil u již zmiňovaného Mauglího.

Během let projekt nikdy nebyl realizovaný, až teď, kdy to vypadá, že práce skutečně započnou. Při přípravách filmu se Serkis opět shledá s Mattem Reevesem, se kterým natočil dva díly Planety opic. V tomhle případě bude Reeves sloužit jako producent projektu. Jedná se už o třetí adaptaci Farmy zvířat George Orwella. První vznikla v animované podobě v roce 1954, v roce 1999 vznikl televizní film, který kombinoval živá zvířata a loutky, které přivedlo k životu studio Jima Hensona (Sezame otevři se, Mupeti).

Alegorická novela z roku 1945 podle Orwella odrážela události, které vedly nejprve k velké říjnové revoluci a následně ke stalinistické éře v Sovětském svazu. Stalinistické Rusko orwell vnímal jako diktaturu postavenou na kultu osobnosti a atmosféře strachu. Kniha pojednává o tom, jak chod farmy převezmou přepracovaná zvířata, ke kterým se nikdo nechová dobře. Plná idealismu touží vytvořit pokrokový ráj, kde by vládly spravedlnost a rovnost. Z revoluce proti tyranii se však zrodí totalita ještě tvrdší.

Příběh má být adaptovaný soudobým způsobem, aby bylo o to jasnější, jak jsou jeho témata platná i v současnosti.

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Farma zvířat: Netflix zaplatí další film Andyho Serkise | Fandíme filmu Farma zvířat: Netflix zaplatí další film Andyho Serkise | Fandíme filmu Farma zvířat: Netflix zaplatí další film Andyho Serkise | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest